Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Google відповість перед судом за дискримінацію білих чоловіків

Два колишні працівники Google подали позов до Верховного суду Санта Клари в Каліфорнії проти компанії. Вони звинувачують ІТ-гіганта у дискримінації їх як представників "чоловічої статі європеоїдної раси, які дотримуються консервативних політичних поглядів".

Позов подали колишні інженери Джеймс Дамор та Девід Гудман, повідомляє BBC. Вони стверджують, що Google використовує нелегальні квоти на найм задля заповнення посад жінками та представниками меншин.

Окрім того, вони звинувачують компанію в нездатності захищати співробітників з консервативними поглядами, які включають підтримку президента США Дональда Трампа. Таким чоловікам, як зазначається в позові, в корпорації "відкрито погрожували і піддавали переслідуванням".

Дамор та Гудман заявляють, що вони хочуть представляти всіх працівників, які зазнають подібної дискримінації, і запевняють, що отримали багато особистих повідомлень від співробітників Google, які висловлюють свою підтримку.

Представник компанії Google заявив, що вони "з нетерпінням чекають захисту від судового позову Дамора".

При цьому проти Google триває розслідування щодо того, що практика оплати праці в компанії порушує закони про рівну зарплату. Відповідне звернення раніше подали три жінки, які раніше працювали в компанії. Google, за їхніми даними, за однакову роботу платив жінкам менше, ніж чоловікам.

 

Наші інтереси: 

Google не на боці білих? Перед законом всі рівні!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи