Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Googl запустив у Пуерто-Ріко повітряні кулі, які роздають Інтернет

Google уклала партнерство з урядом острова Пуерто-Ріко, американською владою і оператором AT&T, щоб провести екстрено-необхідний інтернет-зв’язок в найскладніші частини регіону. Для цього компанія запустила кулі Project Loon, розроблені в Google X.

Повітряні кулі Google підтримують базову комунікацію – пересилання повідомлень і доступ до Інтернету, але тільки на смартфонах з LTE. У Пуерто-Ріко компанія вперше використовувала алгоритми машинного навчання, щоб управляти синхронізацією куль і утримувати їх над островом.

Глава Project Loon Аластар Вестгарт (Alastair Westgarth) також зазначив, що систему ще жодного разу не розгортали так швидко, і подякував усім компаніям, які взяли участь у проекті. Вестгарт додав, що компанія планує продовжувати поставляти інтернет-зв’язок в регіони, які цього потребують.

Джерело

Наші інтереси: 

Технології роблять зв'язок доступним навіть у складних ситуаціях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи