Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Аеростати, який ширяють на висоті 250 метрів і роздають інтернет, отримали 7,5 млн доларів підтримки від SoftBank

Бостонський стартап Altaeros розробляє автономні аеростати. Компанія оголосила, що отримала $7,5 млн від телекомунікаційного гіганта SoftBank. Ці гроші повинні прискорити запуск програми SuperTower, метою якої є підключення віддалених сільських територій до інтернету, пише TechCrunch.

Стартап вже не перший рік працює над своїми аеростатами. Спершу в компанії ніяк не звужували спеціалізацію своїх літальних апаратів. Вони заявляли, що для них може знайтися маса варіантів корисного застосування.

В останні два роки різко зросла необхідність в ефективній інфраструктурі, яка забезпечить віддаленим районам доступ до мережі.

У зв’язку з цим стартап взявся за реалізацію проекту SuperTower, щоб цю інфраструктуру надати. Перспективи на цьому напрямку складно переоцінити.

Зараз доступ в інтернет ускладнений (або неможливий зовсім) для 4 млрд осіб. Той, хто добереться до них першим, отримає величезну перевагу.

SuperTower – це аеростат, який ширяє на висоті 250 метрів і роздає інтернет. Стартап обіцяє телекомунікаційним компаніям розширити територію охоплення витратами на 70% менше в порівнянні з встановленням традиційних вишок.

При цьому згодом така модель потребуватиме набагато менше енергії для роботи. Система з аеростатів може бути розгорнута як на постійній основі, так і тимчасово: під час надзвичайних ситуацій або інших перебоїв у мережі.

Треба зазначити, що схожі проекти вже реалізує Facebook і Google. У першої це проект Aquila, у другої – проект Loon.

Питається, навіщо потрібна ще одна компанія і які у неї переваги. Справа в тому, що в Altaeros кажуть, що їхня система найпростіша для впровадження в існуючі мережі. Фактично це ще одна вишка зв’язку, тільки літаюча.

На аеростатах встановлено сумісне обладнання, вони вимагають тієї ж реєстрації, що і звичайні вишки, такого ж обслуговування. Тож таку мережу можна розгорнути максимально швидко і непомітно.

Наші інтереси: 

Інтернет - в кожну хату! Отже, постіндустріальний простір ближче, ніж ми собі уявляємо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи