Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Газпром" програв апеляцію в міжнародних судах стосовно стягнення активів на користь "Нафтогазу"

Суди Нідерландів та Люксембургу відхилили апеляції Газпрому в справах про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу, який зобов'язав росіян компенсувати Українській компанії 5 млрд. доларів США. 

Про це повідомив Департамент з комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Суди ухвалили рішення на користь Української компанії ще 8 липня. 

Апеляційний суд Амстердама (Нідерланди) відхилив скаргу Газпрому щодо юрисдикції суду, тим самим підтвердивши свої повноваження у справі про визнання та примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Нідерландів.

Крім того рішення на користь Нафтогазу ухвалив Окружний суд Люксембургу. Він відхилив скаргу Газпрому та підтвердив арешти відносно російської компанії на території цієї країни в межах примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, українська компанія "Нафтогаз" виграла арбітраж у Гаазі про визнання РФ винною у втраті компанією активів через анексію Криму. Попередньо сума компенсації оцінюється у приблизно 5 млрд доларів США. 

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" понад 4,6 мільярда доларів США за недопоставлені обсяги газу для транзиту, передбачені двосторонніми угодами.

У липні 2018 року "Нафтогаз" подав до Стокгольмського арбітражу другий позов проти "Газпрому". Українська компанія вимагає переглянути тариф на транзит газу від березня 2013 року, також від російської сторони вимагається відшкодування 12,5 млрд. доларів. 

Наші інтереси: 

Перемога України над своїм екзистенційним ворогом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи