Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Активи "Газпрому" заарештували у трьох країнах - Коболєв

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв розповів, як відбувається виконання "Газпромом" рішення Стокгольмського арбітражу – отримання $2,6 млрд. від російського газового монополіста. 

За його словами, "Нафтогаз" вже почав отримувати кошти від "Газпрому", заявив він в інтерв'ю журналу "Новое время", пише УНІАН

"Ми вже почали їх [кошти] отримувати: списуємо надлишкові кошти, які нам "Газпром" перераховував за транзит. По-друге, ініціювали юридичні процеси вже приблизно в шести юрисдикціях. У трьох з них — у Голландії, Швейцарії та Великобританії — у нас найближчим часом будуть слухання щодо примусового продажу. Там вже пройшли арешти активів. Я на цей процес дивлюся дуже оптимістично", – заявив керівник "Нафтогазу".

Коболєв також оптимістично налаштований і щодо строків стягнення 2,6 млрд. доларів.

"У "Газпрому" за кордоном майна на десятки мільярдів доларів. Ми вже заарештували його на суму, що перевищує обсяг боргу Газпрому перед нами. Я думаю, що це реально зробити десь протягом року", – додав він. 

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року "Нафтогаз" отримав остаточне рішення Стокгольмського арбітражу за контрактом на закупівлю газу. За інформацією компанії, арбітраж задовольнив усі вимоги української сторони: знизив ціну газу, який купувався у "Газпрому" в другому кварталі 2014 року, на 27,4% - до 352 доларів за тисячу кубометрів; відхилив вимоги російської сторони купувати газ за принципом "бери або плати" на суму 56 млрд доларів. Також арбітраж знизив обсяг газу, який "Нафтогаз" у 2018-2019 роках буде зобов'язаний купувати у "Газпрому", від 52 до 5 млрд кубометрів на рік. 

 

Наші інтереси: 

Важливо добитися від Газпрому виконання рішення. Це буде першим ланцюжком у подальшій історії перемог новітньої України над своїм екзистенційним ворогом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Втішаюча подія.

Чи не можна, тоді, применшити ціни газу для населення?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Втішаюча подія.

Чи не можна, тоді, применшити ціни газу для населення?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !