Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Програма “Freedom Cities” Дональда Трампа в США. А що в Україні?

Категорія:

Дональд Трамп випустив рекламний передвиборчий відеоролик, де закликав до створення державної програми «Freedom Cities» (Міста Свободи). Ця концепція дуже схожа на концепцію соціополісів, про яку свого часу писав «Перехід-IV».

Само собою, трампівське відео про США і для американців. Але ідеї, що він там висловив, можуть бути корисними для України. Перш за все, це сама концепція Міст Свободи, яка стоїть в одному ряду з технополісами, соціополісами, наукоградами тощо. Оскільки Трамп часто мислить масштабно, стратегічно, а також має велику енергію, що дозволяє йому братися за великі проєкти й втілювати їх у життя – то цілком можливо, що він у разі обрання в Президенти дійсно започаткує таку масштабну програму.

А ми в Україні маємо створити свою програму подібного напрямку. Адже по закінченні війни нам необхідно буде відроджувати розорену країну, а насамперед ті території, які агресор руйнує в нуль. Тому нам конче потрібні програми не наздоганяючого, а випереджаючого розвитку. І одною з таких програм може стати державна програма соціополісів.

 

Наші інтереси: 

«Перехід-IV» писав про концепцію соціополісів ще 20 років тому. На жаль, на той момент українське суспільство було більш занурено у поточні події та в історію. Про майбутнє майже ніхто не думав. Може тепер, внаслідок війни, з’явиться усвідомлення, що майбутнє треба творити вже зараз.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Одним з керівників операції Буратіно був зять Д.Трампа. Що це за операція можна побачити тут https://www.youtube.com/watch?v=X5VZzvhXCFM&t=77s

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Одним з керівників операції Буратіно був зять Д.Трампа. Що це за операція можна побачити тут https://www.youtube.com/watch?v=X5VZzvhXCFM&t=77s

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Тенденція соціополісів зрозуміла, проте ще не ясно, в якій формі й коли вона реалізується в Україні. Поки що виглядає перспективною мережа агроміст – подібно до трипільської мережі, але на новому оберті розвитку.

Проте всьому свій час: перед тим, як засновувати нові поселення, треба сформувати громади в наявних містах і заснувати народну державу – без шахраїв і паразитів.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як справжні футурологи, ми просували тему соціополісів в Україні з самого початку третього тисячоліття. Доповідь «Соціополіси як точки цивілізаційно-расового переходу» я виголосив на науково-практичній конференції з міжнародною участю «Соціополіс в Україні: технології практичної побудови» (м. Київ, 13 грудня 2001 року).

Все, що робиться з власної волі, – добро!