Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спільна Дія, соціополіси, арійське козацтво. Час прийшов!

Це текст доповіді «Соціополіси як точки цивілізаційно-расового переходу», що майже 5 років тому була виголошена Ігорем Каганцем на науково-практичній конференції з міжнародною участю «Соціополіс в Україні: технології практичної побудови» (м. Київ, 13 грудня 2001 року).

Спільна Дія

Шановне товариство!

У системології існує фундаментальний принцип: "Для ефективного розв'язання проблеми в системі потрібно вийти у надсистему". Для того, щоб ефективно реалізувати в Україні проект під назвою "Соціополіс", доцільно поглянути на нього якомога ширше, а саме з позицій еволюції людського роду.

Розвиток Homo sapiens являє собою чергування тривалих періодів кількісного накопичення змін і різких якісних стрибків (переходів). Причому стрибки здійснювалися тоді, коли людство втягувалося в гострі системні кризи, під час яких вирішувалося питання "розвиток чи деградація?". Згідно із сучасними поглядами, протягом своєї приблизно 200-тисячолітньої історії людство пережило три потужні цивілізаційно-расові переходи.

Про перший перехід відомо лише те, що він відбувся на території Месопотамії і приблизно 40 тисячоліть тому завершився формуванням першої людської раси - т. зв. "неоантропів".

Другий перехід мав місце приблизно 30 тисячоліть тому і завершився формуванням у Східній Європі раси європейських кроманьйонців, яких ще називають європеоїдами-бореалами. Відомо, що в районі 25 тис. до н. е. ця перша Біла раса пережила демографічний вибух і поширилась практично на весь світ.

Третій перехід відбувся у 6 тис. до н. е., а його результатом стало народження у Північному Надчорномор'ї раси арійців (від самоназви "ар'я", "ярі" - життєспроможні, сонячні, шляхетні). Це був наступний етап розвитку Білої раси. Проявом цього останнього переходу стала Неолітична революція - комплексна перебудова господарства, мислення, соціальної організації і всього способу життя.

Демографічний вибух арійців і їхнє розселення по всьому світу привели до формування т. з. індоєвропейської або індоарійської спільноти. Протягом восьми тисячоліть свого існування індоєвропейська спільнота (Біла раса) опанувала весь світ. Сьогодні очевидним фактом є те, що ця спільнота, до якої належимо і ми, увійшла у фазу гострої системної кризи, яка може завершитися або деградацією, або переходом на вищий цивілізаційно-расовий рівень. Таким чином, нинішнє людство перебуває в ситуації очікування четвертого Великого переходу - Переходу-IV.

Аналіз трьох попередніх цивілізаційно-расових переходів виявляє одну принципову закономірність: раса ніколи не зазнає одночасного перетворення - спочатку відбувається концентрація найрозвиненіших індивідів на відносно ізольованій території1. Це своєрідна точка росту нової цивілізації. У ній відбувається становлення і кількісне зростання нової, більш розвиненої спільноти. Від неї згодом відбруньковуються нові точки росту. З цих зародків нового суспільства, проявом стрімкого зростання яких є демографічний вибух, відбувається експансія "нових людей" на навколишні території, унаслідок чого нова порода перетворює всю країну і прилеглі до неї території за своїм образом і подобою.

Такий погляд з глибини десятків тисячоліть дозволяє зрозуміти, що насправді являють собою соціополіси - це точки цивілізаційно-расового переходу, расотворчі казани. Це своєрідні брами, через які відбувається перехід спільноти до нової екоцивілізаційної ніші - на вищий рівень стосунків "людина-Бог", "людина-людина", "людина-природа" і "людина-техносфера".

Прискорений розвиток подій у світі свідчить про те, що формування нової цивілізації - це вже не тема футурологічних досліджень, а предмет поточної державної політики. Сучасна Україна нагадує перезрілий плід, із загниваючого тіла якого проростають чисті і сильні паростки нового способу життя. Ця аналогія дозволяє краще усвідомити, що перехід України на вищий цивілізаційно-расовий рівень не відбудеться всюди і одночасно. Соціополіси - це і є оті "відносно ізольовані території", на яких концентруватимуться люди з розширеною свідомістю і сильнішою волею. Соціополіси - це ті напівзакриті точки росту, де етичне ставлення до людини і природи буде не винятком з правила, а соціальною нормою, де безпринципність політиків і корупція будуть вважатися не загальноприйнятим явищем, а небезпечним збоченням. Соціополіси - це здорові зони, де можна буде жити повноцінним життям і виховувати здорових дітей. Соціополіси - це расотворчі казани нової України.

Таким чином, перетворення всієї України має початися саме з соціополісів. Щоб це відбулося, потрібні дві принципові умови:

По-перше, у порівнянні з навколишніми територіями соціополіси повинні бути значно ефективнішими і конкурентоздатнішими.

По-друге, порода людей з вищими людськими якостями, яка концентруватиметься в соціополісах, повинна зростати не лише якісно, але й кількісно, - вона повинна мати вищу плодючість.

Отже, соціополісами можна назвати лише ті території, в яких виконуються ці дві обов'язкові умови.

Очевидно, що соціополіси - це не самоціль. Вони є лише наймогутнішим інструментом трансформації України з нинішньої напівмертвої "лялечки" на майбутнього "метелика". Тому соціополіси - це справа національних інтересів. Формування в Україні спочатку кількох експериментальних соціополісів, а згодом їх самовідтворюваної мережі має стати головною метою державної політики, оскільки від цього залежить майбутнє нації. Вся Україна має стати одним великим соціополісом .

Відповідно, ідеальною для України була б ситуація, якби до влади прийшла відповідальна політична сила, яка ставить за мету стрімкий перехід на вищий цивілізаційний рівень і володіє волею для її досягнення. Рано чи пізно ця сила буде сформована, оскільки такою є вимога часу. Ми не знаємо, як вона буде називатися. Можемо лише сказати, що вона об'єднає розпорошені по всій Україні точки росту нової цивілізації - людські середовища (громадські організації, політичні команди, підприємства, товариства, школи, клуби, гуртки, майстерні, родини), в яких попри складні умови перехідного періоду людина не деградує, а розвивається духовно, психічно і фізично. Ця сила об'єднає їх у спільній праці і спільній боротьбі за гідне майбутнє. Тому дамо їй назву "Спільна Дія". Стисло політичну програму цієї сили можна викласти у вигляді 7-ми пунктів. Отже, тези програми "7 пунктів Спільної Дії":

1. МЕТА - ЦИВІЛІЗАЦІЙНИЙ ПЕРЕХІД

Україна має всі можливості для того, щоб першою здійснити прорив до нової екологічної ніші, тобто піднятися на якісно вищий рівень стосунків "людина-Бог", "людина-людина", "людина-природа" і "людина-техносфера". Природна функція України у новому світі - нація золотих комірців, носій праведного мислення і способу життя, передових технологій і природовідповідної соціальної організації. Це функція всесвітнього миротворця, планетарного духовного центру, "місця, де можна домовлятися". На противагу поширеній на Заході руйнівній концепції "зіткнення цивілізацій" Україна запропонує і реалізує ДІАЛОГ ЦИВІЛІЗАЦІЙ.

Виховання в українців нового мислення потребує, серед іншого, державної заборони на пропаганду агресії, насильства та збочень у друкованих та електронних засобах масової інформації. А виконання Україною функції миротворця потребує гармонійного поєднання праведності і сили - духовної, інтелектуальної, економічної і мілітарної.

2. СОЦІОПОЛІСИ - ТОЧКИ ЦИВІЛІЗАЦІЙНОГО ПЕРЕХОДУ

Це відкриті для інновацій самоврядні території зі спеціальним статусом (на зразок Магдебурзького права), в яких реалізуються світоглядні, соціально-організаційні, економічні і технологічні моделі цивілізації вищого рівня, а потенціал території реалізується з максимальною ефективністю. Це означає, що соціополіси матимуть одну або кілька спеціалізацій, які органічно випливатимуть з природних, людських, економічних та історичних ресурсів регіону.

Водночас соціополіси - це точки росту нової української нації, звільнені від корупції, злочинності, правового і морального нігілізму, бідності і безробіття, в яких твориться постіндустріальна економіка і формується нова людина - здорова і гармонійно розвинена, вільна і праведна. Реальна прозорість управлінських рішень і кадрових призначень, відкритий моніторинг життя соціополісу і діяльності владних, бізнесових та громадських структур сформують відповідальне суспільство, здатне контролювати владу і оберігати її від загнивання.

3. ПРОЕКТ "ГАРДАРІКА"

Пріоритетний розвиток повинні отримати міста з населенням до 100 тисяч мешканців - проект "Гардаріка", тобто "держава міст" (так у давнину називали Київську Русь). Державна політика повинна стимулювати розміщення в них нових виробництв, сприяти прискореному розвитку міської і сільської інфраструктури, здійснювати дійову підтримку українських родин, материнства і дитинства.

"Локомотивами" адміністративно-територіального перетворення України стануть перші соціополіси. Ефективність системи з сотні органічних округів зі столицями-соціополісами забезпечуватиметься поєднанням ПРИРОДНОСТІ (спонтанності) процесу формування округів і ЦІЛЕСПРЯМОВАНОСТІ політики Президента України, який стимулюватиме створення нових соціополісів, виходячи з принципу рівномірного розвитку території держави і досягнення Україною максимально можливої самодостатності.

4. ВІЙСЬКОВА РЕФОРМА І НАРОДНА САМООБОРОНА

На основі українських національних традицій і позитивного досвіду інших країн світу (наприклад, Швейцарії) в Україні потрібно сформувати: 1) професійне військо на контрактній основі; 2) добровільне територіальне військо народної самооборони - арійське козацтво. Згідно з визначеними законом правилами, козаки зберігатимуть вдома зброю та амуніцію, щороку за кошт округу і військово-технічної підтримки держави проходитимуть військові збори і будуть готові у будь-який момент до мобілізації. Території 100 військових козацьких окрyг будуть збігатися з органічними округaми. Кожен соціополіс стане окружною козацькою столицею. Кожен зі 100-а полків арійського козацтва матиме назву відповідного соціополіса і складатиметься з 12-ти сотень; кожного місяця одна з них знаходити-меться на військових зборах (займатиметься навчанням і патрулюванням території), тобто завжди одна сотня полку перебуватиме у стані боєготовності (детальніше див.: "Військова реформа в Україні: арійська модель" www.aratta.org.ua/publictext/50.html).
Таким чином, протягом усього року територія соціополісу буде самозахищеною. З повноцінним розвитком мережі соціополісів захищеною стане вся територія України, кожне місто і кожне село.

Крім суттєвого посилення обороноздатності, запропонована модель військової реформи стане потужним чинником духовного і фізичного оздоровлення нації, українські чоловіки стануть загартованішими і відчують себе мужчинами. Здійснюючи захист території свого проживання, український чоловік знатиме, що від якості впорядкованого ним за місяць життєвого простору залежить безпека його родини, його дружини, дітей і, врешті-решт, його самого протягом наступних 11-ти місяців. Очевидно, що козак дбатиме про підтримку ладу на території свого проживання і в стані демобілізації, всіляко допомагаючи чергуючій сотні.

Наявність системи народної самооборони - це суттєвий чинник не лише створення братства арійських мужчин як ключового елементу громадянського суспільства, але й засіб формування мислення нової української людини - сміливої, незалежної, праведної, відповідальної. Наявність народної самооборони є елементом Арійського стандарту і обов'язковою умовою надання території статусу соціополіса.

5. ПРАВО НА ВОГНЕПАЛЬНУ ЗБРОЮ

Народ України знаходиться у приниженому та безправному стані. Кожний нахаба може українця образити, пограбувати, підло обдурити, здерти незаконний штраф, покалічити чи вбити. Для повернення самоповаги і відповідальності громадяни України, які досягли 30-річного віку і мають зрілу та врівноважену психіку, повинні мати право придбати і носити вогнепальну зброю, подібно до права керувати автомобілем, - з ретельно контрольованою системою медичної експертизи, теоретичною і практичною підготовкою, щорічною перепідготовкою, національною комп'ютерною базою даних на легально продану зброю. Згідно зі статистикою, в "озброєних" країнах Європи майже удвічі менша злочинність у порівнянні з "неозброєними". Причому 98% злочинів здійснюється незареєстрованою зброєю, оскільки кожна куля із зареєстрованої зброї - це автограф її власника. Злочинці не використовують зареєстровану зброю. Загрозу суспільству створює передусім холодна і незареєстрована вогнепальна зброя, оскільки вона не залишає після себе унікального сліду, за яким легко ідентифікується її власник.

Зброя - це активний соціальний захист від агресії. Бандити в Україні вже давно озброєні, тож треба дати законослухняним громадянам, передусім батькам родин, можливість захищати свої життя і гідність. Тоді кожний потенційний насильник буде знати, що у випадку агресії він може наразитися на рішучий опір. Саме тому найспокійнішою державою Європи є Швейцарія, адже в ній живе найозброєніша в Європі нація, - практично всі громадяни Швейцарії чоловічої статі мають вогнепальну зброю.

Право на носіння вогнепальної зброї в першу чергу буде реалізоване в соціополісах, а першими власниками зброї стануть члени народної самооборони (місячна служба в територіальній армії дозволить достатньо надійно виявити готовність людини до володіння пістолетом чи револьвером). Арійське козацтво і Міністерство внутрішніх справ стануть головними носіями і поширювачами культури поводження з вогнепальною зброєю через мережу стрілецьких шкіл і військово-спортивних товариств, спеціалізовані журнали, телепередачі, художні серіали, змагання зі стрілецьких видів спорту. Об'єднання чоловіків у стрілецькі клуби і Національну стрілецьку асоціацію - важливий елемент забезпечення захищеності української людини і формування громадянського суспільства. Для підготовки інструкторів буде створено Інститут козацтва. У середніх і вищих навчальних закладах для бажаючих будуть створені козацькі класи (групи) з поглибленим вивченням бойової історії України від арійських часів до сьогодення, базовим опануванням зброї і військової техніки, посиленою фізичною підготовкою, військово-спортивними таборами на період канікул.

Право на носіння зброї поширюватиметься лише на зброю вітчизняного виробництва. Це створить національний ринок зброї і дасть потужний імпульс для розвитку українського військово-промислового комплексу і пов'язаної з ним сфери високих технологій та наукових досліджень.

Право на вогнепальну зброю як складовий елемент Арійського стандарту стане могутнім психологічним чинником перетворення народної ментальності, формування в українській національній вдачі таких частково знищених рис, як сміливість, відповідальність, точність, пунктуальність. Зброя - потужний мобілізуючий чинник для розслабленої української спільноти.

Відразу ж зауважу, що всі запропоновані заходи мають сенс лише в комплексі. Наприклад, закон про зброю повинен включати пункт про заборону пропаганди насильства на телебаченні та в інших ЗМІ, а також виховання культури поводження зі зброєю починаючи від дитячих ігор. Наприклад, у дітей потрібно випрацювати рефлекс, що наводити зброю на людину можна лише у випадку захисту свого чи чужого життя.

6. ДЕРЖАВНИЙ ЗАХИСТ УКРАЇНЦІВ В УСЬОМУ СВІТІ

Українці будуть захищати державу лише тоді, коли ця держава захищатиме їх. Захищатиме наші родини, наш інформаційний і культурний простір, наш спосіб життя. Захищатиме українські державні і недержавні підприємства, оскільки без державного сприяння вони не зможуть конкурувати з могутніми транснаціональними корпораціями.

На жаль, нинішня влада не бажає захищати ні українців, ні їхній бізнес, ні їхню культуру, бо в цілому вона не є українською і не любить цей народ. Спільна Дія створить такі умови, щоб державою керували не випадкові люди, а українські брахмани і кшатрії, які вийшли з народу, люблять його і в забезпеченні його процвітання бачать сенс свого життя. Соціополіси стануть для всієї України прикладом солідаризму, коли влада захищає своїх громадян, а громадяни - свою владу.

7. СВОБОДА САМОРЕАЛІЗАЦІЇ

За 10 років проголошеної державної незалежності в Україні сформувалася нова генерація політиків, підприємців, військовиків, менеджерів, соціальних лідерів, винахідників, педагогів, медиків, професіоналів. Проте залізобетон старої пост-радянської номенклатури заглушує їхні ініціативи, а соціальна мобільність зводиться до ротації тієї ж самої панівної верхівки. Реалізація запропонованих заходів допоможе подолати штучні перепони, які нині паралізують вільний розвиток національного організму: закритість кадрової політики, несправедливі податки і штрафи, пригнічення дрібного і середнього бізнесу, тиск на пресу і громадські організації, байдужість до розвитку науки, освіти, охорони здоров'я, високих технологій. Народ нової України отримає вільний простір для реалізації громадсько-політичних, бізнесових, наукових, мистецьких, соціальних, професійних ініціатив. І ми тоді досягнемо найголовнішого - розширення свідомості української людини і звільнення українського духу. І тоді світ рине вперед!

Хай Буде!

-------------------------------
В тему:

ЕЛІТА

Продай одежу й купи меч!

Резолюція Політологічної секції IV Всесвітнього форуму українців

Раціоналізація держави

Бі-Бі-Сі про перехід до Третього гетьманату

Час змінювати Систему

Глобальна криза і Великий перехід

Жовто-блакитний чи синьо-жовтий?

Метафізичні основи Третього Гетьманату

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи