Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Федеральний суддя заборонив примусову вакцинацію медичних працівників у штаті Нью-Йорк

Категорія:

14 вересня федеральний суддя ухвалив екстрене розпорядження, що забороняє штату Нью-Йорк проводити обов'язкову вакцинацію медичних працівників проти коронавірусної інфекції. Сімнадцять медичних працівників звернулися до суду з проханням заборонити обов'язкову вакцинацію, про яку 16 серпня оголосив колишній губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо.

21092701.jpg

Протест проти нового мандата на вакцинацію проти COVID-19. Нью-Йорк, 13 вересня 2021 року. Фото: Enrico Trigoso/The Epoch Times

Як повідомляє Велика епоха, медперсонал лікарень і установ тривалого догляду, таких як будинки для літніх людей, заклади по догляду за дорослими та інші установи загальної допомоги, мав бути вакцинований від COVID-19, аби продовжувати працювати. Позивачі, серед яких лікарі, медсестрі, санітарки та фахівці зі зв’язків зі сторонніми постачальниками медичних послуг, опинилися під загрозою звільнень, втратою пільг у лікарні та руйнуванням кар'єри через відмову від вакцинації за релігійними переконаннями, йдеться у позові.

Згідно з судовими документами, саме релігійні переконання змусили позивачів «відмовитися від вакцинації проти COVID-19 доступними вакцинами, оскільки вони були протестовані, розроблені та вироблені з використанням клітинних ліній, отриманих від ембріонів».

Медичні працівники стверджували, що обов'язкова вакцинація зводить нанівець захист щирих релігійних переконань, що відображені у розділі VII Закону про громадянські права 1964 року. Хоча попередня постанова охорони здоров'я штату, що діяла кілька днів тому, надавала такий захист. Зокрема, позивачі стверджували, що це порушує Першу і Чотирнадцяту поправки до Конституції США, положення про верховенство і рівний захист.

«Те, що намагається зробити Нью-Йорк, це закрити аварійний люк через прийняття неконституційного мандату на вакцинацію», ― виступив с заявою адвокат Крістофер Феррара, спеціальний радник Товариства Томаса Мора, до винесення судової заборони.

«І роблять вони це, знаючи, що багато людей виступають проти вакцин з щирих релігійних переконань. Тому що ці вакцини були протестовані, розроблені та вироблені з використанням клітинних ліній, отриманих від ембріонів».

Позивачі ідентифікуються у позові лише за псевдонімами, оскільки ЗМІ «критикують» їх як «ізгоїв, яких необхідно ізолювати від суспільства до тих пір, поки їх примусово не вакцинують», як заявили вони в судовій скарзі.

Новий обов'язок до вакцинації «виник у контексті атмосфери страху та ірраціональності, в якій невакцинованим загрожує скорочення до касти недоторканних, якщо вони не погодяться на ін'єкцію... вакцинами, що порушують їхні релігійні переконання, що явно не настільки ефективні, як було обіцяно; мають ризики, і, як стало відомо, все більш очевидні серйозні й навіть небезпечні для життя побічні ефекти».

Суддя Девід Херд з окружного суду США по Північному окрузі Нью-Йорка, призначений Біллом Клінтоном, вранці 14 вересня призупинив провадження по справі (pdf). Проти губернатора Нью-Йорка Кеті Хочул був поданий позов.

«Дію мандата на вакцинацію призупинено», а Департаменту охорони здоров'я Нью-Йорка «заборонено вживати будь-яких заходів ― дисциплінарних чи інших щодо отримання ліцензії, сертифікації, ординатури, надання пільг або іншого права ведення професійної діяльності, або кваліфікаційної придатності будь-кому з позивачів через те, що вони домагаються або отримали звільнення від обов'язкової вакцинації проти COVID-19 з релігійних мотивів», ― йдеться у наказі Херда.

 

Наші інтереси: 

Продовжуємо стежити за новим детективним серіалом, коли на наших очах розгортається нав'язування людям нової "нормальності". Люди пручаються.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, суддя скасував обов'язкову вакцинацію, аби уникнути того, про що йдеться в наступній статті. Шкода, що в лікарів не вистачило хоробрості заявити про відмову від вакцинації через величезний рівень (ймовірність їх - біля 80%) побічних наслідків від неї.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, суддя скасував обов'язкову вакцинацію, аби уникнути того, про що йдеться в наступній статті. Шкода, що в лікарів не вистачило хоробрості заявити про відмову від вакцинації через величезний рівень (ймовірність їх - біля 80%) побічних наслідків від неї.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!