Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook змінює свій алгоритм, щоб протистояти TikTok

Категорія:

Спецтема:

Керівництво Facebook вважає, що треба скопіювати алгоритми TikTok, котрий зараз швидко розвивається. І, таким чином, спробувати протистояти «експансії» TikTok.

Виглядатиме це приблизно так: замість того, щоб розставляти пріоритети публікацій з облікових записів, на які користувачі підписалися, основна стрічка Facebook (як і TikTok) почне активно рекомендувати публікації незалежно від того, звідки вони походять. Тобто вам будуть у стрічці новин пріоритетно ставити не те, що публікують ваші френди, а той контент, який на думку алгоритму більш схожий на теми, якими ви нещодавно цікавилися.

Тобто можлива ситуація, що вам не треба мати багато підписників, але якщо тема вашого відео потрапила «в мейнстрим», то ваше відео стає «вірусним».

Чимало працівників Facebook висловлюють побоювання, що радикальна зміна алгоритмів призведе до відходу від первинної концепції Facebook – бути соціальною мережею для зв’язування друзів, родичів, колег. А також, що схожість на TikTok «трохи покращує показники часу, проведеному в мережі, але з часом користувачі зрозуміють, що це неякісно витрачений час», і це потенційно «нашкодить довгостроковому зростанню Facebook».

Трохи цифр: за даними дослідницької фірми для мобільних додатків Sensor Tower за минулий рік TikTok, який належить приватному китайському технологічному конгломерату ByteDance, завантажили 3,6 мільярда разів. Кількість завантажень TikTok була на 20 відсотків вище, ніж у Facebook, і на 21 відсоток більше, ніж в Instagram. А протягом перших трьох місяців цього року користувачі iPhone в середньому проводили у TikTok на 78 відсотків більше часу, ніж у Facebook.

Фейсбуком зараз користуються 2,94 мільярда користувачів щомісяця. Наприкінці минулого року Facebook вперше трохи втратив кількість користувачів (справжні цифри не називаються). Витік внутрішніх документів також показує, що база користувачів Facebook постійно старіє, а співробітники не знають, як виправити цю тенденцію. Сайт стає все більш «некрутим» в очах молодих користувачів, які вважають Facebook застарілим, а люди замість цього шукають альтернативи. Багато користувачів також покинули Facebook після того, як в останні роки він посилив цензуру, пропагуючи лише ліву точку зору і пригнічуючи консерваторів.

Наші інтереси: 

Великі соціальні мурашники, такі як Facebook, Twitter тощо, починають «пробуксовувати». TikTok зараз експоненціально зростає, але можна не сумніватися, що він так само дійде до свого ліміту і почне втрачати. Майбутнє соціальних мереж – це, так би мовити, «мережі мереж», де буде знайдено поєднання можливостей спілкування у вузькому колі й поширення інформації на ширші кола, які теж будуть структуруватися.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Сподіваюсь, що після приходу до влади республіканців Фейсбуку доведеться відповісти за свою злочинну поведінку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Сподіваюсь, що після приходу до влади республіканців Фейсбуку доведеться відповісти за свою злочинну поведінку.

Все, що робиться з власної волі, – добро!