Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що таке Twitter-боти і чому Ілон Маск бореться з ними

Категорія:

Ілон Маск і глава Twitter Параг Агравал сперечаються щодо того, як гігант соціальних мереж працює з так званими автоматизованими ботами. Це розпалює чутки, що Маск може спробувати знизити ціну акцій або навіть відмовитися від своєї пропозиції у 44 мільярди доларів за компанію.

Ілон Маск сказав на технічній конференції в Маямі, що фальшиві користувачі становлять щонайменше 20% усіх акаунтів Twitter, можливо, навіть до 90%. Твіттер не погоджується. Кажуть, що спам-акаунти становлять менш як 5% від загальної кількості користувачів. Маск написав у Twitter, що ця угода не може просуватися, якщо Twitter не надасть доказів своїх заяв.

Про це йдеться у статті на Bloomberg.

Що таке Twitter-боти та для чого вони використовуються?

У Твіттері боти – це автоматизовані облікові записи, які можуть робити те ж саме, що і справжні люди: надсилати твіти, стежити за іншими користувачами, а також ставити лайки та ретвітити публікації інших.

Спам-боти використовують ці можливості, щоб займатися потенційно оманливою, шкідливою або дратівливою діяльністю. Спам-боти, запрограмовані з комерційною мотивацією, можуть безперервно твітити, намагаючись повернути трафік на веб-сайт продукту чи послуги.

Їх можна використовувати для поширення дезінформації та просування політичних меседжів.

Спам-боти також можуть поширювати посилання на фальшиві подарунки та інші фінансові шахрайства. Після оголошення про свої плани придбання Twitter Маск сказав, що одним із його пріоритетів є боротьба зі спам-ботами, які пропагують шахрайство з криптовалютами.

Чи дозволені боти та фейкові акаунти в Twitter?

Боти дозволені в Twitter, хоча політика компанії вимагає, щоб такі облікові записи вказували, що вони автоматизовані. Платформа навіть запустила ярлик для «хороших» ботів, таких як @tinycarebot – обліковий запис, який твітує нагадування про самообслуговування.

Однак спам-боти заборонені, і компанія має політику, спрямовану на боротьбу з ними. Користувачам рекомендується повідомляти про порушення політики. Компанія блокує акаунти з підозрілою діяльністю.

Користувачам, можливо, доведеться вказати додаткову інформацію, таку як номер телефону, або розв'язувати задачу reCAPTCHA, яка передбачає розгадку головоломки або введення фрази на зображенні, щоб підтвердити, що вони люди.

Twitter також може назавжди призупинити облікові записи спаму. За оцінками компанії, у четвертому кварталі 2021 року фейкові облікові записи та спам становили менше ніж 5% щоденних активних користувачів.

Чи може Ілон Маск розправитися з ботами?

Маск, звичайно, вважає, що так. 25 квітня він заявив, що хоче покращити Twitter, серед іншого, «перемігши спам-ботів та аутентифікуючи всіх людей». Більше використання таких методів безпеки, як reCAPTCHA, може допомогти боротися зі спам-ботами.

Twitter може збільшити розгортання багатофакторної автентифікації, типу підтвердження особи, коли користувачі повинні підтвердити, хто вони та що вони люди, за допомогою іншого каналу, такого як телефон або електронна пошта. Компанія також може збільшити використання алгоритмів машинного навчання, які можуть допомогти ідентифікувати спам-ботів на основі їхньої активності в Twitter.

Маск також написав у Твіттері іншу пропозицію – запитав, чому Twitter просто не телефонує користувачам, щоб підтвердити їхню особу, і опублікував смайлик.

Що поставлено на карту за Twitter?

Twitter може втратити користувачів, які розчаровані, стурбовані або навіть постраждали від спам-ботів і шахрайської діяльності. Постійні проблеми безпеки також можуть привернути більше уваги з боку регуляторів, які захочуть стримати Twitter і взагалі технологічну індустрію. Жорсткіший розгін спам-ботів та вичищення фальшивих облікових записів може зашкодити загальній кількості користувачів Twitter.

Голова Tesla Inc. і SpaceX заявив 13 травня, що його заявка на купівлю Twitter «тимчасово зависла», доки не буде відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів на платформі. Через чотири дні він заявив, що не буде продовжувати, якщо Twitter не доведе, що боти становлять менше ніж 5% його користувачів.

Чому безпека є таким викликом для Twitter?

Мобільні додатки часто вразливіші, ніж веб-сайти, доступ до яких здійснюється через Інтернет-браузер на настільному комп’ютері або ноутбуці. Веб-браузери, такі як Google Chrome, оновлюють і покращують безпеку у фоновому режимі, і користувач навіть не помічає цього. Коли йдеться про мобільні додатки, користувачам часто доводиться оновлювати їх самостійно для оновлення безпеки. Більш визначні технологічні компанії, такі як Google і Microsoft, також мають великі команди, які призначені для забезпечення безпеки.

Наші інтереси: 

Якщо мережа декларує чесність, то вона має бути чесною. Ця стаття допомагає зрозуміти, що таке боти і як соціальні мережі просувають через них інформацію для заволодіння головами користувачів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи