Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Facebook як загроза Демократичній партії США

Категорія:

Елізабет Воррен знову критикує Цукерберга, бо вважає, що політична реклама у Facebook працює на користь Дональда Трампа.

Сенаторка-демократ від штату Массачусетс Елізабет Воррен і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг. Bridgett Bennet | Bloomberg | Getty Images


Як я уже писав, останнім часом представники Демократичної партії США стали все частіше висловлюватись за більше регулювання Фейсбуку, бо на їхню думку неконтрольоване поширення політичної реклами може нашкодити демократії. Одною з найбільш активних критиків політики Facebook була сенаторка-демократ від штату Массачусетс Елізабет Воррен (Elizabeth Warren). Настільки активною, що Марк Цукерберг навіть назвав її в якійсь приватній розмові «екзистенційною загрозою». Проте аудіозапис цього висловлювання якимось чином «виплив» у мережі і "плеснув бензину" в полум’я пристрастей. 

У четвер, 18 жовтня, Марк Цукерберг виступив з емоційною промовою у Джорджтауновському університеті на захист свободи слова. Серед іншого він сказав, що не буде забороняти у Facebook політичну рекламу, тому що на його думку «технічні фірми не повинні самостійно вирішувати, хто правий».

Марка можна зрозуміти. Бізнес фейсбуку – це продаж реклами. Саме продаж реклами приносить гроші. А політична реклама під час наближення президентських виборів – це великі гроші.

Проте така позиція не влаштовує Демократичну партію США, представники котрої все частіше заявляють, що політична реклами у Facebook допоможе Трампу виграти вибори 2020.

Вже після промови Цукерберга у Джорджтауновському університеті Елізабет Воррен знову розкритикувала керівника Facebook. В своєму твіттері вона написала:

«Сьогоднішній виступ Марка Цукерберга продемонстрував, як мало він навчився з 2016 року, та наскільки Facebook не готовий до виборів 2020 року.»

«Раніше у Facebook була політика, яка не допускала дезінформації в будь-якій рекламі. Facebook будував стосунки із незалежними контролерами фактів, тобто Facebook  не був єдиним, хто вирішує, що є брехнею. Але Facebook виключив політичну рекламу з цієї політики.»

«Ось в чому річ, Марку. Трамп не просто публікує брехню на власній сторінці для своїх послідовників. Facebook приймає від Трампа мільйони доларів за розміщення політичної реклами, в тому числі з дезінформацією та відвертою брехнею. Таку рекламу, яку телеканали навіть не беруть до розгляду.»

Нагадаємо, що Елізабет Воррен разом з Джо Байденом (Joe Biden) та Берні Сандерсом (Bernie Sanders) утворюють трійку найбільш імовірних кандидатів у Президенти США від Демпартії на виборах 2020 р.

Цікавий факт. Сама Елізабет Воррен тривалий час брехала, що є нащадком американських індіанців. І як представник пригнічених в минулому меншин, мала преференції при влаштуванні на викладацьку посаду. З часом генеалогічні дослідження не виявили у неї індіанських предків. Під тиском громадськості Елізабет зробила генетичну експертизу,  яка показала, що з високою імовірністю у неї був індіанський предок десь між 6 і 10 поколінням. Що таке 6 поколінь - це приблизно 200 років. Що таке 10 поколінь – це приблизно 300 років. Тобто у Елізабет був один індіанський предок десь у 17-му – першій половині 18-го століття. Це десь між 1650 та 1750 роками. В такий ситуації оголошувати себе нащадком індіанців якось дивно.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США, які мають вплив на решту світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головним ресурсом демократів США є великі ЗМІ, готові підтримати кого завгодно, аби тільки не Трамп. Натомість Фейсбук, будучи комерційною рекламною мережею, просуває майже будь-яку інформацію, аби тільки за неї платили. Це вибиває у демократів медійну монополію і викликає сильне роздратування.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головним ресурсом демократів США є великі ЗМІ, готові підтримати кого завгодно, аби тільки не Трамп. Натомість Фейсбук, будучи комерційною рекламною мережею, просуває майже будь-яку інформацію, аби тільки за неї платили. Це вибиває у демократів медійну монополію і викликає сильне роздратування.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Останні два повідомлення Бена Фулфорда, який є інформаційним каналом одного з азійських таємних товариств, лише підтверджують те, що ми живемо напередодні важливих подій у США

22.10.2019 р. Бен Фулфорд 14 октября 2019 года
https://www.youtube.com/watch?v=ujwN59i0MYs&t=468s

25.10.2019 р. Бен Фулфорд 21 октября 2019 года
https://www.youtube.com/watch?v=7mWFFYcFaUs&t=530s