Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Для Пекіна Путін – васал, а Байден – партнер. Готується зустріч Джозефа Байдена з керівником КНР

Категорія:

Колишній посол України в США Валерій Чалий заявив, що Китай не буде постачати зброю до Росії, оскільки розуміє: якщо США обмежать торгівлю з Китаєм на 30%, це призведе до колапсу.

ezgifcom-gif-maker19.jpg

Володимир Путін та Сі Цзіньпін під час самміту ШОС у Самарканді (Фото: Sputnik/Sergey Bobylev/Pool via REUTERS)

Про це Валерій Чалий сказав в інтерв'ю журналістці Олені Трибушній.

"Але це ж не тільки Путін зустрічається з Сі Цзіньпіном – з ним і американці зустрічаються, готується зустріч Джозефа Байдена з ним, яка набагато важливіша для переобрання Сі Цзіньпіна на третій термін, ніж зустріч з Путіним. Путін хто такий? Васал Китаю. А Джозеф Байден – це супротивник і партнер, так що це зовсім різний калібр", – пояснив дипломат.

"Я думаю, вони (росіяни) зондували ґрунт, вивчали позицію Китаю зараз, наскільки вони щось можуть виторгувати собі на цьому етапі та наскільки Китай може „не помічати“ їхніх подальших дій. Мені здається, такі емоції – це свідчення, що вони з Китаєм не домовились. Я сприймаю ці путінські заяви як образу на всіх. Скоріше, вже навіть образи не на Штати, не на Францію чи Німеччину, а образа на Китай та Індію", – прокоментував Чалий переговори Путіна з Сі Цзіньпіном та недавній візит секретаря російського радбезу Миколи Патрушева до Пекіна.

Дипломат припустив, що Патрушев намагався домовитись про якийсь вихід з війни.

23 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван Ї під час 77-ї Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

За даними американських ЗМІ, Росія просила Китай підтримати її повномасштабне вторгнення в Україну і надати військову та економічну допомогу. Країна-агресор та Китай цю інформацію заперечують.

 

Наші інтереси: 

Китай не хоче потонути із-за РФ. Китай розуміє, що РФ програє цю війну. А ми знаємо, що китайці підтримують того, хто виграє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи