Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Держслужбовець вивіз за кордон 2 млн доларів США, надавши митникам підроблені банківські документи

Співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції здійснюють досудове розслідування кримінального провадження щодо держслужбовця, який під час воєнного стану порушив правила перевезення коштів через державний кордон, вивізши понад 2 млн доларів США (80 млн грн в еквіваленті).

"З метою їх легалізації на території країн Європейського союзу та приховування джерел походження при переміщенні та декларуванні коштів надав підроблені банківські документи співробітникам митних органів", – йдеться у повідомленні Бюро з економічної безпеки.

Фігурант справи – громадянин України, уповноважений на виконання функцій держави, який є суб’єктом декларування. Проте у ході досудового розслідування детективи БЕБ встановили, що ці статки не підтверджені декларацією про його доходи та членів сім’ї та можливо були отримані незаконним шляхом.

Такі дії мають ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК (Ухилення від сплати податків, зборів) та ч. 3 ст. 209 КК України (Легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом) та караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Ось такі у нас держслужбовці! Обдирали Україну та українців, як липку, спекулюючи своєю посадою. І це – тільки поодинокі випадки, які вдалося виявити. А скільки ще таких "держслужбовців", яким вдалося вивезти накрадені в Україні гроші! Наприклад, брати Суркіси вивезли 26 лютого готівкою майже 18 мільйонів доларів.

Нещодавно ми писали, що чиновники високого рангу із Запоріжжя розкрадали в промислових масштабах майже всю гуманітарну допомогу, яка надходила в місто та область, і продавали її через торговельні мережі "АТБ" і "Сільпо".

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Україна протягом 30 років розплодила армію паразитів, яких назвали держслужбовцями. Але вони не державні службовці, тому що не служать державі. Поки українці воюють і зазнають труднощів в тилу, ці паразити вивозять з України гроші, накрадені й здобуті через хабарі та корупцію. Чиновники нічого самі не виробляють, але отримують свої брудні гроші, користуючись посадами й тим, що вони чиновники.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи