Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Данія скасовує ковідні обмеження і вже не вважає ковід критичною загрозою для суспільства

Категорія:

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен 26 січня оголосила про скасування практично всіх ковідних обмежень у країні, що, за її словами, буде епохальним моментом. 1 лютого будуть зняті вимоги носити маски у громадському транспорті та "паспорти вакцинації" для відвідування барів, ресторанів та музеїв.

22012701.jpg

Mette Frederiksen. Фото: Ritzau Scanpix/AFP via Getty Images

Однак, це рішення має затвердити парламент, і правила в’їзду в країну ще чотири тижні вимагатимуть у деяких мандрівників наявність негативного результату тесту, йдеться у статті "Denmark Scraps Covid-19 Restrictions, But Travelers May Still Need Negative Test" на Forbes.

Одразу зауважу, що англійське слово scrap (у назві статті) означає "викидати за непотрібністю", "віддавати на злам".

Фредеріксен також зазначила, що місцева влада наразі може вимагати використання масок для обличчя або “паспорту вакцинації” у лікарнях і будинках для людей похилого віку.

Це рішення данського уряду прийнято на основі рекомендації Данської епідемічної комісії про скасування класифікації Covid-19 як «критичної загрози» для суспільства.

Схоже, що цю тенденцію мають намір наслідувати також інші скандинавські країни. Шведська влада вже скасувала вимогу тестування, а більшість обмежень всередині країни буде послаблено 9 лютого.

Очікується, що в Норвегії уряд оголосить про послаблення обмежувальних заходів наступного тижня.

Нагадаємо, що 10 вересня 2021 року в Данії були скасовані останні обмеження, запроваджені раніше через "пандемію" COVID-19, але 12 листопада 2021 року повернула вимогу цифрових ковідних паспортів, повторно оголосивши COVID-19 "соціально критичною хворобою".

 

 

Наші інтереси: 

Боротьба за повернення до здорового глузду триває.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи