Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Червоний Хрест анонсував зелений коридор із Маріуполя

Світ:

 Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) планує організувати 1 квітня гуманітарний коридор з Маріуполя до Запоріжжя. Команди Червоного Хреста їдуть зараз із підготовленими предметами допомоги та медичними засобами, щоб бути готовими до безпечного виходу мирного населення з Маріуполя.

Про це у четвер, 31 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на комітет.

"З міркувань логістики та безпеки, ми будемо готові провести операцію безпечного проходу завтра, у п'ятницю, за умови, що всі сторони погодяться з точними умовами, включаючи маршрут, час початку та тривалість", – йдеться у заяві прес-служби МКЧХ.

Там також додали, що їхні команди їдуть зараз із підготовленими предметами допомоги та медичними засобами, щоб бути готовими до безпечного виходу мирного населення з Маріуполя.

У МКЧХ наголосили, що від цієї операції залежить життя десятків тисяч людей у ​​Маріуполі.

Нагадаємо, 28 березня мер Маріуполя Вадим Бойченко в ефірі телемарафону заявив про необхідність повної евакуації міста: "Достатньо багато людей перебуває в Маріуполі, точно за 100 тисяч людей. Близько 160 тисяч, за нашими оцінками, перебувають у Маріуполі, в якому неможливо жити, бо немає взагалі нічого: ні води, ні світла, ні тепла, ні зв'язку".

Україна отримала повідомлення від Міжнародного комітету Червоного Хреста про те, що Російська Федерація підтверджує готовність відкрити доступ для гуманітарної колони в Маріуполь із транзитом через Бердянськ. Крім того, погоджено два гуманітарні коридори в Запорізькій області – з Мелітополя та Енергодара.

Про це повідомила віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, йдеться на офіційному сайті Президента України.

 

Наші інтереси: 

Чи можна тепер вірити Червоному Хресту після того, як президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер 23 березня прибув до Москви обговорювати з країною-агресором відкриття офісу в російському Ростові-на-Дону?

Петер Маурер сказав Лаврову: "Я хотів би отримати вашу підтримку в посиленні логістичної структури в Росії з метою покращення нашої роботи на Донбасі та інших частинах України, підконтрольних російським збройним силам".

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи