Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Через чотири місяці переговорів Греція таки дасть Україні 40 радянських бойових машин піхоти БМП-1

Категорія:

За це Греція отримає 40 німецьких БМП Marder. Схема "кругові постачання" передбачає, що країни, які віддають Україні стару радянську техніку, натомість отримують від інших союзників нову західну техніку. Переговори відносно БМП-1 Греція та Німеччина почали ще на початку травня 2022 року.

22091702.jpg

БМП-1 сухопутних сил Греції

Про це офіційно повідомив уряд Греції, додавши, що це стало результатом переговорів двох урядів, повідомляє Defense Express.

Скоріш за все причиною настільки довгих переговорів про БМП-1, яких вистачить десь на механізований батальйон, був коефіцієнт: скільки БМП-1 треба передати за один Marder. Цілком вірогідно, що Берлін наполягав зовсім не на співвідношенні 1:1. Але "кругове постачання" має пройти саме за цією формулою.

Чотиримісячні перемовини відносно 40 одиниць БМП-1 відбуваються, коли питання постачання до України вже західних БМП стає з кожним днем все актуальнішим і вже підіймається на офіційному рівні, хоча, на жаль, не знаходиться у короткостроковій перспективі.

У будь-якому випадку постачання батальйонного комплекту БМП-1 для України є вкрай важливим з точки зору підтримки боєздатності підрозділів.

Нагадаємо, що на початку літа Словенія також відправила за "круговим постачанням" 35 бойових машин піхоти М-80А - югославської версії БМП-2. Через специфічну 20-мм автоматичну гармату, фактично знадобилось ще два місяці для того, щоб ці машини набули операційної готовності у лавах ЗСУ.

БМП Marder

Нагадаємо, тиждень тому генеральний секретар владної Соціал-демократичної партії Німеччини Кевін Кюнерт сказав, що жодна європейська держава не постачала Україні західні танки. І не буде постачати. Німеччина підтримує тільки "кругові постачання" – процес передачі німецького озброєння східноєвропейським партнерам по НАТО на заміну переданої ними техніки радянського зразка Україні.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що аж тепер, на сьомому місяці війни Україна нарешті почала отримувати те, що просила. Інертність чи вичікування? Чому так довго не давали військову техніку Україні, яка воює? Чекали, щоб побачити, хто виграЄ війну?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи