Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

Будинок як гра у ЛЕГО: із дерев'яної цегли та без жодного цвяха — новинка із Франції Brikawood

Французька будівельна компанія Brikawood розробила новий метод будівництва, у якому використовується тільки один компонент — дерев'яна лего-цегла. Цегла екологічна, забезпечує високоякісні теплоізоляцію та гідроізоляцію і доступна у трьох різних розмірах.

Лего-цеглини, схожі на частини конструктора, часто використовують у сучасному будівництві. Однак будівельна компанія Brikawood пішла далі, створивши 100% переробну цеглу з дерева.

Маючи три доступних розміри, запатентована система будівництва за допомогою дерев'яної лего-цегли дозволяє швидко і легко створювати будівельні проекти всього за декілька днів.

Для дуже великих будівельних проектів, таких як будинок, компанія рекомендує свою найбільшу цеглу під номером 250. Якщо площа становить менше 50 м2, будівельні дизайнери рекомендують цеглу розміром 160. Для занадто маленьких структур, які потребують дозволу на планування, таких як студійний простір і садові сараї, пропонується мінімальний розмір цегли — 120.

Кожна цеглина виготовлена із чотирьох шматків дерева під назвою Псевдотсуга Мензиса (інша назва — Дугласова ялиця), сертифікованого за класом екологічного дерева.

Дві сторони кожної цеглини з'єднують дві стінки. При будівництві кожна цеглина входить у пази попередньої, подібно до конструктора лего, що дозволяє не використовувати цвяхи, клей або гвинти.

 

 

Ось що говорить Brikawood про свій винахід: «Незалежно від того, чи є ви власником соціального житла, представником спільноти, інвестором або промоутером житла, будівництво модульного будинку з позитивною енергією є привабливим.

Brikawood — це прості, економічні та екологічно чисті будинки. Вони ефективні на тепловому і акустичному рівнях і гарантують оптимальний комфорт і благополуччя, а також значну економію енергії».

Brikawood пропонує ряд комплектів, який включає студійні та мікро-будинки.

Комплект мікро-будинки поставляється з усіма планами, підпорами, ізоляцією та ін. За додаткову плату можна замовити дизайн інтер'єру, сантехніку та допомогу електрика. Для більших будівель на замовних конструкціях Brikawood надає команди навчених монтажників і столярів, які можуть допомогти у процесі будівництва.

За допомогою Brikawood було випробувано процедуру будівництва пасивного будинку, що відповідає стандартам.

«Наше завдання полягало в тому, щоб створити пасивний, екологічно чистий та економічний будинок, який буде повністю продуманим. Усе було продумано для сталого розвитку: від концепції самої цегли (цегла 250) до оптимізації ізоляції, системи складання стін будинку, аж до процедури виробництва та навчання персоналу».

Про те, як будувався енергозберігаючий будинок площею 120 м2, можна подивитися відео:

 

 

 

Наші інтереси: 

Технології постіндастріалу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Хотів би побудувати такий будинок і жити в ньому. І щоб поряд були подібні будинки моїх друзів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Хотів би побудувати такий будинок і жити в ньому. І щоб поряд були подібні будинки моїх друзів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, що тобі заважає так зробити, вельмишановний добродію Ігоре?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Нагадує будову дерев'яних українських церков без цвяхів!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !