Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британський стартап перетворює покинуті шахти на сховища енергії

Категорія:

Британський стратап Gravitricity отримав фінансування в розмірі £650 000 на проект з перетворення покинутих шахт на величезні гравітаційні батареї.

"Система, яку хочуть поширювати інженери, буде використовувати для зберігання електрики закон збереження енергії. У той час, коли в енергомережах не буде збоїв, а потужність виявиться достатньою для потреб усіх споживачів, система з самого дна шахти підніматиме на поверхню величезні вантажі. Потрапивши наверх, ці вантажі отримають певний запас потенційної енергії.

У Gravitricity запевняють, що як тільки настане необхідність, потенційна енергія може швидко перейти в кінетичну, а потім в роботу електрогенератора. Для цього блоки потрібно просто відправити у вільне падіння назад на дно шахти. Цей процес дозволить миттєво повернути в мережу необхідний запас потужності", - йдеться в повідомленні.

Інженери стартапу кажуть, що таку систему логічніше використовувати у зв'язці з відновлюваною енергетикою. Так, коли вітер досить сильний, а також у сонячні дні енергія від вітрогенераторів і сонячних панелей йде на те, щоб підняти з дна шахти вантаж. Під час цього процесу енергія сонця або вітру трансформується в потенційну енергію вантажів вагою до 2000 тонн. У компанії вважають, що це простий акумулятор, який не вимагає великих витрат. Він дозволить зберегти надлишки енергії з поновлюваних джерел і миттєво використовувати їх у разі необхідності.

У момент звільнення вантажу двигуни енергосховища починають працювати в режимі електрогенераторів. Система може забезпечити або різке збільшення потужності в мережі — при повністю вільному падінні, — або генерувати електроенергію більш плавно, сповільнюючи рух вантажів, залежно від конкретного випадку.

За словами інженерів, система може працювати до 10 років без заміни деталей. Загальний термін служби установки — 50 років. Пропонуються моделі потужністю від 1 до 20 МВт.

Наші інтереси: 

Нові можливості для безперебійного енергоживлення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи