Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 68
  • Переглядів: 75

Білий Дім підтримав конфіскацію заморожених активів РФ – Bloomberg

Категорія:

Спецтема:

Адміністрація президента США Джо Байдена підтримує законопроект, який дозволить заарештувати частину з 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, щоб допомогти оплатити відновлення України, і це є зрушенням, оскільки Білий дім прагне заручитися підтримкою Конгресу для подальшого фінансування війни проти Росії.

Адміністрація президента США вітає "в принципі" законопроект, який дозволить їй конфіскувати ці кошти, згідно з листопадовою запискою Ради національної безпеки до Сенатського комітету у закордонних справах, повідомляє американське агентство Bloomberg.

"Законопроект надасть виконавчій владі повноваження, необхідні для конфіскації російських суверенних активів на користь України", йдеться в меморандумі Ради національної безпеки.

Адміністрація Білого Дому також хоче узгодити цей крок із союзниками по "Великій сімці", особливо, в Європі, де зберігається близько 200 мільярдів доларів заморожених російських активів і де підтримка арешту, особливо в односторонньому порядку, була прохолодною.

За даними джерела агенції, цю тему порушать на зустрічі лідерів G7 у річницю вторгнення Росії в Україну в лютому.

За словами високопоставленого представника Адміністрації, Рада національної безпеки підтримує новий механізм в рамках низки інструментів, які США розглядають для того, щоб змусити Росію заплатити за збитки від війни. За оцінками Світового банку, відновлення України може коштувати близько 411 мільярдів доларів.

Посадовці Конгресу бачать можливість того, що цей захід може бути прийнятий як частина додаткового пакета видатків для України, йдеться у публікації Bloomberg. Ідея використання коштів Росії для фінансування відновлення України розглядається як спосіб посилити підтримку з боку США, оскільки деякі республіканці виступають проти продовження фінансування. Спікер Палати представників Майк Джонсон підтримав цю ідею в інтерв'ю New York Post, назвавши її "надзвичайно відповідальною справою для нас".

Як бачимо, все йде згідно з планом – План перемоги України: республіканці вимагають надати українцям достатньо зброї та 300 млрд російських активів

Наші інтереси: 

Читаємо іноземні ЗМІ, аналізуємо ситуацію, що склалася, робимо власні висновки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи