Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 40
  • Переглядів: 40

30 корисних напоїв для вашого здоров’я, які очищають організм

Категорія:

Спецтема:

Сучасна людина постійно піддається згубному впливу ззовні: погане навколишнє середовище, стреси, погана якість продуктів. Тому такі напої – своєрідні канікули для організму, під час яких ми позбавляємося шлаків, токсинів та інших шкідливих речовин.

 

Зміст

Нормалізація роботи травної системи, гарне волосся, нігті і шкіра, міцний сон – лише неповний список чудес від полівітамінних продуктів, що володіють очисним ефектом. І найпростіше поєднати їх в одному напої.

І ось список з 30 найбільш смачних і корисних рецептів напоїв , які допоможуть очистити організм і поліпшити самопочуття за максимально короткий термін:

1. Шпинат + банан + лимон

Невеликої порції шпинату цілком достатньо, щоб заповнити добову потребу організму в деяких вітамінах та поживних елементах. Візьміть 350 мілілітрів води, додайте 3 банани, щедрий пучок листя шпинату, сік половини лимона або лайма і добре змішайте в блендері.

2. Чорниця + банан + лимон + селера

Чорниця – це дуже смачна і корисна ягода. Вона зміцнює імунітет і благотворно впливає на зір людини. Змішайте у блендері 2 банани, 3 столових ложки чорниці, сік 1/3 лимона, 2-3 стебла селери, склянку води.

3. Селера + шпинат + лайм + банан

Селера – це продукт, який не тільки має властивість спалювати зайві калорії, але і багатий вітамінами та поживними речовинами. У блендері збийте 2 стебла селери, стакан листя шпинату, склянку води, сік половини лайма, 1 банан. Полівітамінний коктейль у вас в руках.

 

4. Шпинат + банан + яблуко + лимон

Дуже цікаве і корисне поєднання – це банан і шпинат. Банани відмінно піднімають настрій, знімають синдром втоми і заряджають енергією. Змішайте 1 склянку свіжого листя шпинату, 2 банани, 1 яблуко, 1 склянка води, сік половини лимона і збийте в блендері.

5. Огірок + салатні листя + лимон + мед

Такий простий напій теж може порадувати смакові рецептори. Огірок має здатність виводити шлаки з організму, а салатні листя є багатим джерелом вітаміну Е. Готується напій дуже просто і швидко: збийте в блендері пучок салатного листя, 1 середній огірок, попередньо очищений від шкірки, сік половини лимона, 1 склянка води, ложку меду .

6. Морква + буряк + селера + огірок + яблуко + петрушка + імбир

Готуємо густий напій, в якому поєднується ударна доза вітамінів і яскравих фарб. У блендері необхідно змішати 1 морква, 1 буряк, 1 стебло селери, 1 огірок, 2 яблука, пучок петрушки і невелика кількість імбиру. Смачно і корисно.

7. Шпинат + латук + селера + груша + банан + лимон

Такий напій стане прекрасним сніданком, який надихне на нові подвиги і підніме настрій. Крім того, напій зміцнить імунітет і захисні сили організму. Візьміть жменю листя шпинату, 5 листків латуку, 3 стебла селери, 1 грушу, 1 банан, сік лимона або лайма, 1,5 склянки води. Помийте, наріжте і відправте в блендер.

8. Морква + яблуко + імбир + банан + апельсин + м’ята

Настрій підніметься навіть при одному погляді на цей яскравий і соковитий напій. Візьміть 3 морквини, 2 зелені яблука, шматочок імбиру, 2 банани, 1 апельсин, жменю листя м’яти. З моркви,  з яблук і апельсина необхідно зробити сік, а потім змішати в блендері з іншими інгредієнтами. Не забудьте пригостити одного, адже рецепт розрахований на 2 порції.

9. Полуниця + брусниця + банан + м’ята

Освіжаючий і соковитий варіант напою – це ягідний з м’ятою. Візьміть 200 грамів замороженої полуниці, 150 грамів мороженої брусниці, журавлини або вишні, 2 банани, 1 склянка листя м’яти, 1 склянка води. Змішайте всі інгредієнти і відправте в блендер.

10. Банан + яблуко + висівки + кінза

Відмінний початок дня може бути тільки разом з напоєм, до складу якого входить багато корисних інгредієнтів. Візьміть половину банана, половину зеленого яблука, 1 столову ложку висівок, пучок кінзи, базиліка, шпинату або м’яти і добре збийте в блендері. Зелень краще вибрати яку-небудь одну, щоб не змішувати смаки.

11. Огірок + шпинат + ананас + зелений чай + лимон + імбир

Напій можна приготувати і на основі зеленого чаю. Такий напій буде багатий антиоксидантами і вітамінами. Змішайте у блендері всі інгредієнти до однорідного стану: 1 огірок, 2 пучки шпинату, 2 чашки порізаного ананаса, чашку завареного зеленого чаю, сік половини лимона, корінь імбиру.

12. Грейпрут + лляні насіння + полуниця + виноград + авокадо + банан + лимон

У такому напої міститься велика кількість вітаміну С, який зміцнює імунітет і покращує загальне самопочуття. У блендері подрібніть ложку лляних насіннячок. Потім закиньте туди ж всі інші інгредієнти: половину грейпфрута, 15 заморожених полуничок, жменю винограду без кісточок, половину авокадо, 1 банан, сік половини лимона або лайма. Добре змішайте.

13. Яблуко + лимон + огірок

Лимон багатий вітаміном С, а яблуко – залізом і пектинами. Чому б не поєднати ці інгредієнти в одному напої? Змішайте у блендері 1 яблуко, сік половини лимона і додайте 2 огірка.

14. Ананас + ківі + огірок + лимон

Тут присутні смачні і солодкі фрукти – ананас і ківі. Вони ще й дуже корисні для зміцнення імунітету і очищення організму. Збийте в блендері до однорідної консистенції: 1 ківі, 1 огірок, половину невеликого ананаса і сік 1 лимона.

15. Авокадо + банан + апельсин + зелень + лимон

Авокадо – це дуже цінний і поживний плід, який обов’язково варто включити в раціон. Можна додати вітамінів і приготувати напій з авокадо. Очистіть 1 банан і 1 апельсин, відправте разом з м’якоттю авокадо в блендер. Туди ж додайте зелень, склянку води і сік половини лимона.Корисний коктейль готовий!

16. Яблуко + селера + огірок + буряк + імбир

Всі інгредієнти дуже прості, а ефект вражає. Візьміть 3 зелених яблука, 1 стебло селери, 1 огірок, 1 невеликий буряк і корінь імбиру. Все добре змішайте в блендері.

17. Огірок + петрушка

Так-так, в цьому напої всього два інгредієнти. Зате які! Огірок на 99% складається з води, а петрушка багата антиоксидантами і вітамінами. Таке дивне поєднання свіжості і користі нікого не залишить байдужим.

18. Імбир + шпинат + яблуко + мед

Цей напій по своєму цінному складу дасть фору, мабуть, всім і кожному. Імбир – це дуже ефективний протизапальний засіб, який також є цінним джерелом вітамінів. Змішайте у блендері 2 великих жмені шпинату, 1 чайну ложку кореня імбиру, 2 яблука, 2 чайні ложки меду і воду. Воду можна додавати поступово, поки не отримаєте бажану консистенцію.

19. Чорниця + гранат + яблуко + огірок + шпинат

Гранат дуже корисний для роботи серцево-судинної системи. А кисленька ягідка чорниця допомагає зміцнити імунітет і залишатися здоровим. З’єднуємо їх в соковитому смузі. У блендері збийте 3/4 склянки замороженої чорниці, 1 склянку гранатового соку, 1 очищене яблуко, 1 очищений огірок і невелику жменю листя шпинату.

20. Апельсин + грейпфрут + лимон + зелений чай + банан + мед

Чому б не приготувати мікс з найкорисніших детокс продуктів? Це, безперечно, зелений чай і цитрусові. У блендер додайте 1 очищений апельсин, половину грейпфрута, сік половини лимона, склянку охолодженого зеленого чаю, 1 розм’якшений банан і чайну ложку меду.Гарненько збийте.

21. Брокколі + кольорова капуста + грейпфрут + насіння льону + мигдаль + фініки

Вся без винятку капуста є цінним джерелом вітамінів групи В і покращує роботу травної системи. Готуємо смузі відразу з декількох її видів. Візьміть кілька суцвіть броколі, кілька суцвіть цвітної капусти, половину грейпфрута, 1 чайну ложку насіння льону, невелику жменю мигдалю і 4 фініка і добре збийте в блендері до однорідної консистенції.

22. Банан + яблучний сік + морква + лимон

Візьміть 1 банан, 1 стакан яблучного соку, 2 столові ложки морквини, нарізаної скибочками, і сік половини лимона. Всі інгредієнти добре збийте в блендері до однорідної консистенції і насолоджуйтеся соковитим і освіжаючим смаком корисного напою.

23. Морква + помідори + селера + оливкова олія + сіль + перець

Для приготування цього поживного напою необхідно взяти 2 помідори, 1 стебло селери, 1 чайну ложку оливкової олії, сіль, перець за смаком. Всі інгредієнти помістіть в блендер і добре збийте.Ось і готовий заряд вітамінів і бадьорості!

24. Ківі + груша + петрушка + банан

Ківі містить у своєму складі практично всі відомі вітаміни, такі як А, групи В, С, Е, РР, а також мінерали: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор. Спробуйте приготувати смачний напій з цього фрукта. Змішайте у блендері 3 ківі, 1 велику солодку грушу, великий пучок петрушки, половину банана, 250 мілілітрів води.

25. Буряк + редиска + морква + часник + петрушка

Овочеві напої корисніші від фруктових, оскільки містять в своєму складі більше корисної клітковини. Регулярне вживання такого напою допоможе не тільки зміцнити імунітет, але і позбавитися від зайвих кілограмів. Подрібніть в блендері 1 буряк середніх розмірів, 3 моркви, 1 редиску, 2 зубчики часнику і велику жменю петрушки.

26. Ананас + морква + яблуко

У цьому напої виконує соло тропічний ананас. Він володіє жироспалюючим ефектом, а також містить у своєму складі речовини, які підвищують активність ферментів, що позитивно позначається на загальному здоров’ї людини. Візьміть половину ананаса, 2 яблука і 2 моркви.Наріжте всі плоди на невеликі шматочки і збийте в блендері.

27. Морква + помідори + болгарський перець + часник + селера + крес-салат + шпинат

Морква багата бета-каротином, який позитивно впливає на зовнішній вигляд людини, повертає свіжий вигляд, дарує заряд бадьорості та енергії. Додайте до 5 морквин пару помідорів, 2 червоних болгарських перці, 4 зубчики часнику, 4 гілочки селери, 1 чашка крес-салату і 1 чашку шпинату. Вийде забійний в хорошому сенсі напій.

28. Мигдаль + фініки + мед + кориця + м’ята

Горішки дуже корисні для організму. Насамперед це пов’язано з високим вмістом вітаміну Е в їх складі. Збийте в блендері до однорідної консистенції жменю сирого мигдалю, 1 склянка води, 2 фініки без кісточок, 1 чайну ложку меду, 1/2 чайної ложки кориці, жменю м’яти.

29. Банан + мигдаль + кориця + сіль

Спрощений варіант напою з бананом, який не стає менш корисним. Сюди ж додайте пряну корицю, яка позитивно впливає на роботу травної системи і допомагає контролювати апетит. Змішайте у блендері 1 банан, 15 сирих мигдальних горішків, 1 склянка води, 1/2 чайної ложки кориці, дрібку солі.

30. Болгарський перець + лимон

Вибирайте зелений болгарський перець. Він вважається більш корисним, якщо ви вирішили очистити організм від шлаків і токсинів. Такий напій стане відмінним засобом проти хронічної втоми і поганого настрою. Змішайте у блендері 2 болгарських перці і сік половини лимона.Заряд вітамінів і радості забезпечений.

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Рецепти здрового харчування - важлива справа, проте сіль краще взагалі не вживати.;)

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Рецепти здрового харчування - важлива справа, проте сіль краще взагалі не вживати.;)

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Гарна публікація. Беру собі в закладку. Те, що пройшло через блендер, можна назвати напоями лише умовно. Тверді огірок з петрушкою раптом стали рідкими.