Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 18

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги. Вітаємо авторів, видавців і читачів!

Світ:

День дитячої книги з'явився у 1967 році. Ініціатором його створення стала організація під назвою «Міжнародна рада з дитячої книги» (абревіатура - IBBY), а точніше, її засновник - німецька письменниця, журналіст і перекладач Йєлла Лепман.

Свято приурочене до дня народження одного з найвизначніших письменників-казкарів - Ганса Х. Андерсена, який народився в 1805 році, пише Ukr.Media.

Цей день - чудова нагода привітати всіх, хто допомагає творам, адресованим дітям, з'являтися на світ, тим самим радуючи наших дітей і нас самих. 

Поділіться сьогодні своїми світлими, щирими почуттями з авторами, редакторами, художниками, бібліотекарями. І обов'язково з тими, для кого вони творять - дітьми!

Дитяча література - явище відносно молоде. Приблизно до 17 ст. діти читали майже ту ж літературу, що і їхні батьки. Казки, бувальщини, фантастичні та містичні історії існували лише в усній традиції, і їх ніхто не пристосовував до дитячого сприйняття. Деякі з цих творів усної творчості трансформувалися в друкований текст і зараз викликають величезний інтерес.

З появою і поширенням друкованого верстату в Європі починається й історія дитячої літератури як такої, і до 18 століття асортимент книг для дітей був вже достатньо великий для того, щоб дитина могла вибирати собі книги за смаком.

19 століття по праву називається золотим століттям літератури, адресованої дітям і юнацтву. До цього часу не викликав сумніву той факт, що дітям, крім підручників і книг на релігійну тему, потрібні й власні книги, крім того, неухильно підвищувалася грамотність населення, включаючи й бідні класи. 

Дитячі книги - енциклопедія всього цікавого, радісного і важливого, що тільки буває на світі. Сьогоднішнє свято - додатковий привід почитати дитині на ніч, «підкинути» їй хорошу книгу, а може, й самим перечитати улюблені з малих років книги. Або навіть заповнити прогалини минулого і, нарешті, прочитати те, що колись пропустили.

Наші інтереси: 

Не забувати читати книжки дітям, привчати дітей до читання і самостійного мислення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи