Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інтелектуальна українізація для підлітків: просто, дотепно і безкоштовно!

Світ:

Благодійний фонд «Я майбутнє України» та IT-компанія Lucky Labs презентували проект ЛакіБукса з видання і поширення україномовної науково-пізнавальні книги для підлітків.

Проект ЛакіБукс був презентований на «Книжковому Арсеналі» 19 травня.

Метою організатори визначають  «інтелектуальну українізацію», тобто створення україномовної книги, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітків.

«Ми з'ясували, що сьогодні в Україні видавати науково-популярну літературу непросто, - розповідає Марта Левченко, керівник благодійного фонду «Я майбутнє України». - Видавництва не можуть працювати в збиток, а хороша, яскрава книга досить дорога у виробництві.

Хороша література не всім батькам по кишені. Тому ми вирішили допомогти появі таких книг власними зусиллями».  

Антон Іванов, керівник проектів компанії Лаки Labs, зазначив: «Ми хочемо допомагати появі українських Ілон Маск. ЛакіБукс - це не енциклопедична література, а сучасні книги наукового змісту і прикладного напрямку.  

Виклад буде цікавим і нестандартним, доступним і без зайвих моралей, з яскравою інфографікою та інтерактивом. І все це - українською».  

Член Ради експертів проекту, знаменитий музикант Олег Скрипка, каже: «Слава Богу, сьогодні можна точно сказати, що у нас бум дитячої літератури. Є певні видавництва, які зробили дуже багато, і вже протягом десятків років роблять. У мене двоє хлопців, вони цікавляться всілякими новинками. Наш будинок забитий дитячими книгами. Я хочу, щоб наш проект теж був найкращим в світі, щоб ми задавали тон в світі підліткової літератури. І, можливо, наші видання спонукають винаходи, які вирішать багато проблем: забруднення, здоров'я тощо. І назва класне: "щаслива книга". Тому все буде класно!». 

Під час презентації ЛакіБукса проанонсував першу книгу, яка вийде в рамках проекту - від майстра дитячого нона-фікшен Дмитро Кузьменко, відомий як Кузько Кузякин . Книга нестандартно розповідає про математику в повсякденному житті, і вийде у видавництві «Темпора» восени.   

Наші інтереси: 

Більше українських книжок - і молодь розмовлятиме українською, обговорюючи деталі прочитаного.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Добра новина! Цей матеріал опублікували і інші ресурси, там є свтлини. Дивіться тут

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Добра новина! Цей матеріал опублікували і інші ресурси, там є свтлини. Дивіться тут

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.