Аватар пользователя Олена Каганець
Олена Каганець
  • Visits: 1
  • Хиты: 1

Як навчитися рано вставати - і робити це легко

Світ:

Спецтема:

З часом підйому прямо пов’язані життєвий тонус розуму і всього нашого організму. Тому слід добре знати про це, щоб правильно організувати своє життя. Про необхідність раннього пробудження говорив ще Піфагор. Всі учні його школи в Кротоні вставали перед сходом. А на сході співали гімн Аполлону, богу Сонця, і висловлювали свої твердження життя.

 

Людина  може спати 5-6 годин на добу і відмінно себе почувати.Як навчитися вставати о 5-6 годині ранку? Як впровадити звичку раннього підйому? Як зробити це без насильства над собою?

Загальні принципи жайворонка

  • Будьте в хорошій фізичній формі. Чим краще ваш фізичний стан, тим менше потрібно часу для відновлення. Займіться спортом. Для початку вистачить ранкової зарядки. Потім увімкніть в ранкові ритуали біг. Потім можете піти на бойові мистецтва або танці.
  • Харчуйтеся правильно. Процес травлення помітно погіршує сон. А здоровіше харчування в цілому сприяє хорошій фізичній формі. Для початку відмовтеся від вечері. Не їжте за 4 години до відходу до сну. А якщо іноді доводиться їсти, то їжте легку їжу. Фрукти, овочі. Ніякого м’яса, смаженої картоплі або солодкого. Відмовтеся від алкоголю. Алкоголь знижує якість сну. Через нього вам потрібно спати довше.
  • Ставте великі цілі. Якщо у вас реальна причина прокидатися рано і встигати багато, то вам буде набагато простіше робити це. Живіть великими цілями. Робіть дійсно важливі речі. І плануйте їх на ранок. Тоді у вас буде справжнісінький стимул вставати рано, а не створений штучно. Великі цілі будуть створювати позитивний життєвий настрій і змусять вас підскакувати з ліжка за 5 хвилин до дзвону будильника.
  • Засинайте раніше. Це звучить банально, але все таки це один з основних принципів. Чим раніше ви лягаєте, тим вища якість сну. А значить, і спати треба менше. Якщо ви будете лягати в 22.00, то до 4 годинах станете відмінно висипатися. Також можна висипатися і з 23 до 5. Або навіть з опівночі до п’ятої ранку. Головне, не спати менше 5 годин.

Цікаві техніки раннього підйому

  • Денний сон. Іноді корисно подрімати півгодини-годину вдень, щоб відновити сили. Особливо, якщо вночі поспати вдалося зовсім небагато. Важливо не спати довше.
  • Зізвонюйтеся з друзями. Можете домовитися з друзями і зізвонюватися, наприклад, о 6 годині ранку. Так день розпочнеться з приємного спілкування, і у вас буде додатковий стимул прокидатися.
  • Пекельний будильник. Створіть умови, при яких трапиться щось страшне, якщо ви не встанете. Заплануйте для цього якусь автоматичну дію. Наприклад, це форматування жорсткого диска через 5 хвилин після дзвінка будильника.
  • Сервіс budist.ru. Відмінний сервіс, який допоможе вас прокинутися в потрібний час. Люди дзвонять один одному, щоб розбудити і сказати приємні слова.
  • Намір встати. Створюйте намір встати. Уявляйте, засинаючи, як бадьоро ви встаєте і починаєте свій день.
  • Ставте будильник подалі від ліжка. Щоб вимкнути його, вам доведеться зробити 2-3 кроки. Головне, не залізти назад під ковдру. Для цього …
  • Відразу приступайте до ранкових ритуалів. Відразу після підйому вмийтеся і випийте склянку води. Сон відійде.
  • Заохочуйте себе. Нагороджуйте себе за те, що встали рано. Смачним фруктом, свіжовичавленим соком, чашкою ароматної кави. Тим, що вам подобається.
  • Призначайте штрафи. Якщо ж не встали вчасно, то навпаки штрафуйте себе. Грошима або неприємним дією. Не робіть винятків. Проспали – отримуйте покарання.
  • Намалюйте графік пробуджень. Так простіше впроваджувати будь-які звички. Записуйте щодня час пробудження. Або просто ставте галочки, коли встали вчасно.
  • Переходьте до раннього підйому поступово. Не потрібно робити різких рухів. Вставайте раніше на 15 хвилин протягом тижня, потім йдіть далі.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Михайло Харачко
0
No votes yet

Є набагато кращий випробуваний мною особисто спосіб. Вищеназваний варіянт вимагає значного насильства над собою і після короткого часу ніби вдалої практики людина повертається до звичного їй добового ритму.

Хотів написати коментар, а вийшла ціла стаття. Див. тут: https://www.ar25.org/article/sekret-uspihu-yak-rano-vstavaty-iz-zadovolennyam.html

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Комментарии

Аватар пользователя Михайло Харачко
0
No votes yet

Є набагато кращий випробуваний мною особисто спосіб. Вищеназваний варіянт вимагає значного насильства над собою і після короткого часу ніби вдалої практики людина повертається до звичного їй добового ритму.

Хотів написати коментар, а вийшла ціла стаття. Див. тут: https://www.ar25.org/article/sekret-uspihu-yak-rano-vstavaty-iz-zadovolennyam.html

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

Останнім часом помітив,що у статтях НО автори використовують фотографії і малюнки,в яких зображено наше Сонце..РаДіймо...

Вірю в те, що розумію.