Аватар пользователя Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Ситуація в зоні АТО на 2 вересня, інфографіка (ВІДЕО) (ФОТО)

Інфографіка Інфoрмаційнно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України.

Новину про ситуацію в зоні АТО станом на 15:00, вівторок, 2 вересня, передає «Преса України».

Як заявив на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко, Збройні сили РФ продовжують концентрувати живу силу та військову техніку в захоплених населених пунктах. Російські підрозділи зафіксовані у Донецьку, Амвросіївці, Старобешевому, Гусельщиковому, у Новоазовську та Маркіно Донецької області; у селищі Побєда, Новосвітлівці, Хрящуватому Луганської області та у самому Луганську.

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули 15 військових, ще 49 - поранено.

Протягом доби українські військові 22 рази вступали у вогневий контакт у районах одинадцяти населених пунктів – Георгіївка, Лутугіно, Мар’їнка, Вергунський Роз’їзд, Шишкове, Верхньоторецьке, Адріанополь, Жовте, Тоненьке, Леніно, Побєда та аеропорту Донецьк. 

За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», російські війська на зайнятій українській території виставляють блокпости і обладнують опорні пункти. 

Підрозділи сил антитерористичної операції були обстріляні з території РФ реактивною системою залпового вогню «Смерч». Поблизу Леніно російські військовослужбовці із засідки обстріляли медичну колону українських військ з відповідним маркуванням. 

Терористи здійснили черговий підступний напад на позиції українських військових. В районі селища Роздольне бойовики відкрили вогонь з вантажівок із білими прапорами та надписами «Діти».

Українським військовим з 30-ї бригади вдалось вийти з оточення в н.п. Лутугине. Є втрати серед бійців та у військовій техніці.

В результаті боїв з окупантами цієї ночі захищаючи населені пункти Донбасу загинув один гвардієць і 9 отримали поранення. 

За останню ніч запеклі бої велися в районі населених пунктів Роздольне, Василівка і Староласпа, бійцям Національної гвардії України протистояли російські регулярні війська разом з терористами. Першу бригаду оперативного призначення обстріляли за допомогою системи залпового вогню «Град». Гвардійцям вдалося відбити три атаки противника.

Читайте також:

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...