Аватар пользователя Міра Києвець
Міра Києвець
  • Visits: 6
  • Хиты: 7

ОБЕРЕЖНЕ КОЛО ЛИБЕДІ // Міра Києвець, Дана Либуше

Воюють не люди, не армії, не держави і навіть не ідеї, воюють символи.

Знаки та символи правлять світом. Вони потенційно виявляють асоціації та численні інтуїтивні зв’язки всередині кожного з нас. Символи створювалися для розкриття серця, для пробудження, споглядання й розуміння сил, поєднуючи внутрішню людську сутність із зовнішнім - Всесвітом. Символи є частиною знання, яке відоме як священна наука. Зв’язуючи в єдине символ та споглядання, сьогодні хотілося б донести сакральне значення та усвідомлення перетворюючої сили Лебединого Кола, починаючи з його різновидів у минулому (Обережного Кола берегинь, Трипільського Кола, Кола-Віче з його вічовими дзвонами та ін.) і сягаючи сучасності. Саме того сьогодення, яке народилося на Майдані 2013–2014 року, як символ – Коло Народної Гідності, і яке продовжує  народжувати нові індивідуальні та соціальні форми Кола з неймовірною швидкістю  пробудження народного українського Духу – Духу Лебединої землі. І той, хто відчуває всередині той знак-поклик Либеді-Матері, помітить у собі зміни: спаде полуда з очей, просвітлення перехопить подих, а душа ляже на крило, щоб злетіти до Сонця-Коляди і закрутити радісні Кола лебединих хороводів.

У давнину все було звичним, і будь-який символ ніс у собі глибоке сакральне значення. Щоб зрозуміти нерозривний  зв’язок символічних образів-ключів з еволюційною спіраллю, яка синхронно спрямовує свій історичний подієвий потік у наші часи, придивимося до самого символа Кола, відчуємо його наповнення сонячним світлом, спалахи вселенського вогню просвітлення, почуємо шепіт самого Всесвіту.

Від початку світобудови Коло має жіночу енергію і воно наповнене Вічною Жіночністю. Коло – це Обережний Жіночий знак і разом з Чоловічою енергією-символом (Кіл) утворює цілісність буття. Усвідомлюючи це і прагнучи до цілісності мислення, до возз’єднання Неба та Землі, відтворюючи Божественний Світопорядок на землі, ми маємо втілювати в життя символи Кола (Жіночності) та Кол-а (Чоловічності) в гармонії, без домінування одного символа над іншим. Як на небі, так і на землі.

Звертаємося до нащадків аріїв, які розуміють багатоманітність і винятковість свого народу, символічні знаки Лади Богородиці, яка дарує покровительство усім слов’янським народам, бо прийшов час єднання. Якраз Лебедині Символи Лади Богородиці з’єднують як земні, так і божественні сили. Саме Вона наглядає за Ладом-порядком – як у природі, так і в суспільстві. І Оберегом цього Ладу Небесного і Ладу земного є Коло. Як на небі, так і на землі.

Повертаючись до нашої розмови, хотілося б ще раз наголосити на особливій властивості  Кола –  його обережній силі, Кола – символа  Сонця  і знаку захисту. Сьогодні на наших очах народилось Коло Народної Гідності, що являє собою довірену громаду від Майдану, яка є вістуном народу і забезпечує взаємозв’язок між владою та громадою, але перш за все – це Народне Обережне Коло Гідності, Справедливості, Істини та Честі. Сьогоднішнє Коло – відлуння нашого минулого, яке бринить на струнах підсвідомості, яке відкриває мудрість роду і проростає Обережними колами жінок-берегинь.

Обережне Коло знаходиться під повним покровительством Лади Богородиці – Великої Матері, яка є початком усього життя. Оберіг Лебединого Кола – могутній і сильний символ, який прийшов до нас із сивої давнини. Лебедине Коло уособлює свободу Лебединої землі, її непохитність та віру. Коло символізує Сонце та велич наших предків. Усім, хто іде світлим шляхом, Коло Либеді розбуджує родову пам’ять пращурів, надає сили джерелові мудрості Роду. Кожна жінка, яка вважає себе спадкоємницею славних аріїв, може скористатися силою Оберега-Кола Либеді.  

Щовесни, коли навкруги все оживає, ми, жінки, мріємо про любов, життя, мир та злагоду, пробуджуючи своє Обережне Коло. Тож за великим рахунком, чоловіки мали б не тільки звично вітати жінок із святом весни, але й пошановувати за те невидиме Обережне Коло, той невидимий молитовний подвиг, що його творять жінки-берегині.

Цієї весни їхні люблячі серця денно й нощно благають Заступницю, Царицю Небесну про Обережний Покров-Коло, щоб припинити агресію, зупинити пекельну машину смерті. Їхнє єдине прагнення – збереження миру заради життя – здіймається до Неба.

Ще не сплинув час жалоби за загиблими на Майдані, а над країною, над нашими оселями нависло інше жахіття. Ще не встигли оговтатись від кривавих подій лютого, як прийшло нове випробування народного духу на міцність та незламність, –  брутальне вторгнення на наші законні території. Ми вражені стійкістю, неймовірним проявом духу з боку наших військовослужбовців, їхньою відданістю Україні. То ж вони стоять на захисті нашої Неньки, у напружених точках півострова Крим – Легендарної Тавриди-Либеді.

І якщо Небесна Покровителька настільки чутлива до нас, українських жінок, надає нам своє Обережне Лебедине Коло, напевно час прислухатися до Її Голосу і згуртуватися проти спільної біди у Єдине Обережне Коло.

Чи не досить нам тієї Лебединої сотні, що знялася в Небо ще зовсім недавно?

Невже ми, земні лебедиці, які спокон віку творили Обережні Кола Лади Богородиці, будемо спокійно спостерігати за діями керманичів, що ведуть народи до прірви, і чекати розв’язки?

Невже треба чекати, щоб грянув Грім, відкрилась скринька Пандори і запалав увесь світ? 

Можливо саме зараз не варто обмежуватися тільки оберегом своїх осель та родин, а треба творити Єдине на-Родне Обережне Коло для всієї України, для усіх Лебединих земель. Тож об’єднаймо свої зусилля заради коханих, рідних та близьких! Заради синів, братів, чоловіків. Це ж ми даємо їм життя. Це ж ми вдихаємо в них істину життя.

Дбаймо про сьогодення, дбаймо про майбутнє.

БО ЦЕ МАЙБУТНЄ – В НАШИХ РУКАХ!

На привеликий жаль, досі не чути мільйонних голосів жінок України.

Чому лідери громадянського суспільства, жіночої спільноти, стоять осторонь?

Чому мовчимо, чого чекаємо?

Можливо, саме зараз, коли подіїї останніх тижнів ще тримають нас у полоні жахіття, паралізуючи нашу волю, уже годі конкурувати одна з одною. Можливо, вже треба творити справжню  Жіночу Раду – Берегиню, а не безплідні конкуруючі жіночі об’єднання. Після того, що сталося на Майдані, мабуть, годі вже відсторонюватися від генерування та ухвалення доленосних політичних рішень як на вищому рівні урядування країною, так і на рівні місцевих громад.

Час плине швидко, події змінюються стрімко, і можна втратити час і прогавити шанс на мирне вирішення міжнародної кризи. Можливо, треба показати світові приклад Материнського Кола Відданості своїм дітям, безмежної Любові до своєї рідної Землі-Лебедиці. Непорушною Стіною, Обережним Колом поставити Лебединий кордон нашої Неньки.

Отож прокидаймося. Годі  вже відводити очі одна від одної, наче нічого не сталося! Годі пасивно спостерігати біду, що нависла над усіма нами.

Згадаймо своє віковічне призначення, яким одвіку були обдаровані наші прабабусі – накривати покровом-оберегом, освяченим Небом свої родини, щоб зберігати та захищати роди та рідну землю, особливо в часи небезпеки та лихоліття. Відкриймо в своїх серцях духовну спадщину пращурів, оволодіймо Силою Родового Оберегу Лебединої землі! Станьмо берегинями-лебедицями для своїх близьких та рідних, для свого народу!  Дзвонімо в усі дзвони, даруймо світові світлі обережні символи, надихаймо духом вічності. Про це нам радить Либідь-Оранта.

То Вона Небесна Покровителька тримає Крим-Либідь під своїм Лебединим Захистом. Допомагаймо, земні лебедиці. Створюймо Обережне Коло довкола Корсунської Лебединої землі –  Криму,  над  всією Україною.

Три місяці ми тримали оборону Майдану, маємо досвід, маємо силу. Мусимо здолати блокаду і врятувати своїх синів, своїх рідних в полоненій Тавриді-Лебедиці, Землі Корсунській. Ми молимось за вас, наші рідні хлопці. Сама Лебедина Покрова вкриває вас своїм Обережним Колом. Тримайтеся любі, ваші лебедиці-берегині з вами кожної миті. Благаймо Царицю Небесну зберегти захисників Рідної  Вітчизни і всього Праведного.

Зупинимо свавілля та зухвалі витівки темряви. Повсякчас створюймо Обережне Коло, поки загроза війни не покине нашого дому, не відступить від наших кордонів. Вмикаймо рідні передзвони дзвонів, почуймо Голос Божий! Створюймо Захисне Коло-Щит для нашого народу. Накриваймо Оберегом Либеді свою сім’ю, свій рід, свій народ! Пам’ятаймо: міцна Родина – міцний Рід – могутній НаРод.

Щиро дякуємо за підтримку представників інтелігенції Росії, усіх небайдужих до долі України.

Шлемо привітання нашим сестрам-росіянкам.

Закликаймо до спільного Лебединого Обережного Кола. Бо ж усі ми є земні лебедиці-берегині. Наші сини-воїни це ж лебединці Матінки Либеді, Цариці Небесної. Невже будемо споглядати і терпіти приниження та неминучу загибель від безглуздих політичних ігрищ «вершителів»-правителів?

Нехай знають наші російські сестри, що ми також стурбовані долею і їхніх дітей, яких Кремль загнав на територію чужої країни та ще й відмовився від них. Їх не сотня, й не тисяча – близько трьох десятків тисяч солдатів. Без розпізнавальних  знаків, без документів, які у них відібрано, й усі вони знаходяться на Кримському півострові як окупанти. Що буде з тими сім’ями, з тими рідними, з тими матерями, коли, не дай Боже, розпочнеться бійня? Як знатимуть матері, де й за що гинуть їхні діти? Яку допомогу вони отримають від держави і чи вправі вони на це розраховувати, якщо ведеться така нелюдська гра навіть по відношенню до своїх військовослужбовців.

Невже нам мало було Небесних знаків? Чи ще раз нагадати, хто підвів нас до цієї прірви і хто покладав вінки до могили невідомого солдата, коли Небо давало нам знаки.

Отож не станемо чекати першої крові, яка може  обагрити Лебедицю-Тавриду, Лебедині  землі Лади Богородиці. Почнемо діяти, почнемо гуртуватися, почнемо самі вирішувати долю наших синів, братів, чоловіків, долю наших народів і країн. Маємо на це право, і воно нам дароване згори, самою Царицею Небесною.

Бо це головне право – Право на ЖИТТЯ.

Творімо Лебедине Обережне коло для України, для Росії, для світу, для Всесвіту. Сплітаємо русі коси у Єдине Коло, Велику Небесну Силу, і отримаємо Небесний захист, Небесну благодать …

Як на небі, так і на землі.

Мирне небо над головою –  навайжливіше  для народів усього світу. Наша заповітна мета – збереження наших Лебединих Земель для нащадків. Без попелу. З берігаймо життя рідних та коханих. Ставаймо воїтельками духа, бо в цьому теж наше  призначення.

Створюймо Обережне Коло разом!

Адже й Сонце, і планети навколо Сонця рухаються по колу. Це природній процес – керування по колу. То ж закликаймо керівників обох країн дослухатись Неба, мирними шляхами дійти порозуміння, а синам Лебединих земель гідно вийти із кризи, із того безглуздого протистояння, у яке потрапили наші країни й наші  народи.

Вкриємо наші народи Єдиним На-Родним Обережним Колом Миру та Вищої Справедливості, яку встановлює сама МАТІР НЕБЕСНА.

Заведемо Хоровод Лебединого Кола, засяємо Веселкою-Барвихою над нашими рідними землями. Накриємо Лебединим Оберегом наші  країни.

Живемо не в середньовіччі і, дякувати Небу, не в найкривавішому двадцятому столітті, і хоч ми не застраховані від катаклізмів, та ще маємо шанс…  

Наш вік – час інформаційних технологій, час широкого інформаційно-медійного простору, і в одну мить наші гучні ГОЛОСИ МОЖУТЬ СТАТИ НАБАТОМ-СИГНАЛОМ, ДЗВОНОМ-МОЛИТВОЮ, ОБЕРЕГОМ-КОЛОМ  ЄДНОСТІ, КОЛОМ МИРУ, що зупинить біду. Не гаймо часу – дзвонімо в усі дзвони.

Прокидається дух славетної Хортиці, пробуджується геройський дух українських гетьманів. У час небезпеки повертається «Гетьман Сагайдачний» до рідних берегів, до рідної Неньки. Відчуємо їхній заклик. Маємо стати сильними, маємо залишити страх, маємо об’єднатися, згуртуватися і повірити, що Ми є Сила. І Небо прихильне до нас. Оранта-Покрова, воєводна Либідь із своїми воїнами-лебединцями на боці і українського, і російського народів. Вона - наша Мати рідненька, а ми її діти – і Україна, і Росія. Зберігаймо один одного, шануймо, не хвилюймо Матінку своїми розбратами.

Допомагаймо Небесній Покровительці, створюємо разом Обережне Коло для наших родин, Неньки України, Лебединої Землі. Уквітчуймо у думках своїх країну ланами благородних перунок – квітів Козацької Покрови, сестри Либеді. Недарма ж під час  мобілізації резервістів першими відгукнулись на  поклик Либеді  чоловіки, приписані до військоматів на вулицях Лебедєва та Волкова у Києві. Так тотемні духи воєводної Либеді  та легендарний гетьманівський дух Хортиці (хорт - Вовк) закликають до згуртування у лиху годину. Рівняймося на знаки Неба, творімо Обережне Коло для усіх чоловіків, захисників  Батьківщини.

У вирішенні долі нашої країни не варто покладатися лише  на допомогу міжнародної спільноти та міжнародної дипломатії. Наша доля – у наших руках. Невипадково саме тепер в Україні народилося громадянське суспільство, яке має всі ознаки взаємної довіри і яке стало Колом Народної Гідності. На часі створювати Коло народної дипломатії, громадської дипломатії між країнами. Не барімося, утворюймо й Коло жіночої дипломатії, утворюймо Обережне Коло братніх народів –  Коло МИРУ. Не зволікаймо, бо не буде вороття.

Усім, хто благоговіє перед святинями й символами нашої Лебединої землі, годилося б пам’ятати, що індоєвропейська цивілізація закорінена якраз на наших Лебединих теренах, тут – пуповина  майже усіх європейських народів та країн, Київ – духовний центр Русі. Наші Ярославни й Роксолани давали життя королівським династіям Європи та передньої Азії. А тепер якась нечиста сила намагається поділити наше Прадавнє Духовне Коло, порвати його безкінечність, розірвати Лебедину землю. Зупинімо це зухвале свавілля. 

Поставимо Обережне Лебедине Коло. Запалюймо Зірку Лади Богородиці – Неопалиму  Купину. Як на небі, так і на землі.

Як і в лютому, почувши Михайлівські дзвони, які сповіщали нам про велику небезпеку, так і зараз нехай розлетяться по всій нашій країні передзвони лебедиць, жінок-берегинь, закликаючи до Маршу Миру, до Обережного Кола Миру.

Діймо, і нехай наша дія перетвориться на Єдине Молитовне Коло. Зупинимо ворожу агресію щодо нашої Лебединої землі. Здіймемося як ключ лебедиць-берегинь у Небо, пронесемо на своїх лебединих крилах чудодійну ікону Заступниці Небесної, Казанської Божої Матері, Одигитрію-Провідницю, яка часто вказувала правителям і народам вірний шлях до спасіння. За мирного часу вона лікує безнадійно хворих, а в лихі часи –  піднімає свою Небесну Рать.

Історія  знає численні приклади диво-спасіння від ворожої сили. Московія також має пам’ятати такі чудеса спасіння у своїй історичній пам'яті, особливо – визволення Москви від самозванців Смутного часу, Полтавську битву, інакше просто не сталося б таке явище, як Росія. Але ж Заступниця Божа, Одигитрія, захистила і повергла своєю незримою раттю ворогів.

Сьогодні ми, жінки України та Росії, можемо спільними зусиллями створити Обережне Коло для наших синів, братів, чоловіків. З нами разом Оранта-Либідь, Нерушима Стіна, Ратна Сила Одигитрії - Казанської Богоматері, Небесний Собор Архистратига Михаїла. Відчуймо їх підтримку, їх Божу присутність біля нас.

Звернімо наші погляди до Неба, звідки сходить на нас сяйво Провідної зорі і осяває виднокіл  впередзоріюча Одигитрія. То вона, Казанська Богоматір, закликає до хресної  ходи. Маємо українське Кулевчанське диво – Чудодійну ікону Казанської Божої Матері. Тож візьмемо її образи, зберімося коло дерев’яних хрестів, що тримають Неньку Україну, відслужімо молебні на честь Заступниці і Спасительки Небесної. Станьмо Непорушною Стіною проти Пітьми.

Творімо  Молитву-захист, звертаймось до Архистратига Михаїла, до його війська Небесного. Творімо Оберіг-Коло із воїнів-лебединців над своєю оселею, краєм – над усією Україною. Обійдемо з образами усі наші міста, села та містечка. Зберігаймо Неньку від ворожих сил темряви. Наповнюймо простір райдужними кольорами перунки – квітки Козацької Покрови, білим кольором лілії – квітки Одигитрії, бо ж то сестра  Либідь-Оранта. Створимо Обережні Кола, як колись у часи лихоліття це робили наші пращури. Творимо Ходу-Коло Миру – нам це під силу. На нашому боці сама Цариця Небесна, Заступниця Небесна, Оранта-Либідь. Дослухаймося до Неї, почуймо Її оклик…

По вірі й дано буде…

Звернімося до Цариці Небесної, Одигитрії, Лик якої вкрито чудодійним цвітінням лілей. Зробимо Лебедине Обережне Коло над Ненькою, над Корсуньською землею, Тавридою-Лебедицею. Ця Лебедина земля щиро осяяна Сонцем-Колядою, омита хвилями Чорного моря, оспівана Гомером, освячена  самим Небом.

Поспішаймо. Ми – Сила, і нас повсякчас підтримує Небо. Отож, діймо, ставши в Коло, творімо Лебединий  Оберіг,  дзвонімо  у Дзвони Миру.

Відроджуймо Коло Правди Наших Родів і Народів!

Єднаймо Роди, єднаймо Народи!

Гуртуймо Народне Обережне Коло!

Відтворюймо Коло Справедливості, Совісті та Честі!

Як на Небі, так і на Землі!

Славімо Оранту-Либідь, Берегиню України!

*     *     *

 

ІНШІ СТАТТІ МІРИ КИЄВЕЦЬ ТА ДАНИ ЛИБУШЕ:

ПРОРОЦТВО ЛИБЕДІ: СИМВОЛІЧНИЙ ЗНАК ОЧИЩЕННЯ УКРАЇНИ

ТАВРИДА–ЛИБІДЬ: ЛЕБЕДИНИЙ ФОРПОСТ СВІТЛИХ СИЛ
 
ЛЕБЕДИНА ВДЯЧНІСТЬ І ДОКІР УКРАЇНИ-РУСІ
 
ТРИВОЖНЕ НЕБО НАД ЛЕБЕДИНИМ ЦАРСТВОМ – УКРАЇНОЮ
 
ЛЕБЕДИНА ТОПОНІМІКА В САКРАЛЬНОМУ ПРОСТОРІ УКРАЇНИ–РУСІ

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Олег Подорожній
0
No votes yet

Якщо можете, будь-ласка доповніть статтю зображенням символів...

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Комментарии

Аватар пользователя Олег Подорожній
0
No votes yet

Якщо можете, будь-ласка доповніть статтю зображенням символів...

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Аватар пользователя Леонід Українець
0
No votes yet

Олег Подорожній говорит:
Якщо можете, будь-ласка доповніть статтю зображенням символів...

Так, символи добре сприймаються графічно.

https://t.me/ETEPHET