Аватар пользователя Світ Зелений
Світ Зелений
  • Visits: 1
  • Хиты: 1

Украинский гитарист Марк Топчий

  лауреат международных конкурсов Марк Топчий шутит, что участвуя в международных конкурсах, он таким образом изучает географию, и это очень интересно и полезно, надо только много и упорно работать. А благодаря такой талантливой молодежи о нашей стране узнают во всем мире.

1235078_1411370242417375_56107643_n.jpg

стипендіат Президентськогого фонду Леоніда Кучми  «Україна» Марко Топчій , переможець міжнародних конурсів
стипендіат Президентськогого фонду Леоніда Кучми «Україна» Марко Топчій , переможець міжнародних конурсів
13.08.2014
 

Три тижні  тому читачі сайту дізналися про тріумф  стипендіата Президентськогого фонду Леоніда Кучми  «Україна» Марка Топчія у Китаї, і знову радісна новина від гітариста, який щойно  повернувся   в Київ із далекого Тайваню із перемогою в міжнародному конкурсі гітаристів в м. Тайпей.

 

Гітарний фестиваль у Тайпеї –   значна музична подія в Азії. Він збирає провідних виконавців , професіоналів та любителів гітари з усього світу. В його рамках проходить серія концертів зірок класичного гітарного виконавства та велика кількість майстер-класів.

Невід’ємною частиною фестивалю є міжнародний конкурс гітаристів. Для участі в ньому потрібно зробити відеозапис двох обов’язкових творів, після чого журі відбирає виконавців, які зможуть взяти участь в змаганні безпосередньо в Тайпеї.

 

Як завжди на заходах такого рівня, журі   було представлено  дуже відомими в світі виконавцями та педагогами, серед яких : Марчін Дилла (Польща), Шін-Ічі Фукуда (Японія), Тімо Коронен(Фінляндія), Томас Мюллер-Перінг (Німеччина).

Марко Топчій в результаті конкурсних перегонів здобув Першу премію. Друге та третє місця посіли гітаристи з Японії. 

Наступного вечора, у неділю, 10-го серпня,  з великим успіхом пройшов сольний концерт українця як    переможця 2014-го року.

Марко жартує, що  беручи участь у міжнародних конкурсах, він таким чином  вивчає географію, і це надзвичайно цікаво і корисно, треба тільки багато  і наполегливо працювати. А   завдяки такій талановитій молоді про нашу країну дізнаються  у всьому світі.

Сюїта французького композитора Жана Аві для гітари «Земля України». Виконує український гітарист Марк Топчій (http://www.youtube.com/MarkoTopchii). Париж, культурно-інформаційний центр посольства України у Франції, 29 квітня 2014

.Сюита французского композитора Жана Ави для гитары « Земля Украины ». Исполняет украинский гитарист Марк Топчий (http://www.youtube.com/MarkoTopchii) . Париж, культурно-информационный центр посольства Украины во Франции, 29 апреля 2014.

1  Київ хрестиянський

2  Феодосійська затока

3  Один ранок у Львові

4  Руассі-Бориспіль-Ддніпропетровськ

 

 

© 2004 - 2014 Президентський фонд Леоніда Кучми "Україна".
www.kuchma.org.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...