Світ Зелений's picture
Світ Зелений
  • Visits: 1
  • Hits: 1

Митець Марко Топчій

The suite for guitar « Land of Ukraine » of french composer Jean AVY played by ukrainian guitarist Marko Topchii (http://www.youtube.com/MarkoTopchii) at the cultural and information centre of embassy of Ukraine in France. Paris, April 29, 2014. 

Laureate of international competitions Marco Topchiy jokes that taking part in international competitions, so he is studying geography, and it is extremely interesting and useful, you just have to work long and hard. And with such talented young people learn about our country around the world.

лауреат міжнародних конкурсів  Марко Топчій  жартує, що  беручи участь у міжнародних конкурсах, він таким чином  вивчає географію, і це надзвичайно цікаво і корисно, треба тільки багато  і наполегливо працювати. А   завдяки такій талановитій молоді про нашу країну дізнаються  у всьому світі.

1235078_1411370242417375_56107643_n.jpg

стипендіат Президентськогого фонду Леоніда Кучми  «Україна» Марко Топчій , переможець міжнародних конурсів
стипендіат Президентськогого фонду Леоніда Кучми «Україна» Марко Топчій , переможець міжнародних конурсів
13.08.2014
 

Три тижні  тому читачі сайту дізналися про тріумф  стипендіата Президентськогого фонду Леоніда Кучми  «Україна» Марка Топчія у Китаї, і знову радісна новина від гітариста, який щойно  повернувся   в Київ із далекого Тайваню із перемогою в міжнародному конкурсі гітаристів в м. Тайпей.

 

Гітарний фестиваль у Тайпеї –   значна музична подія в Азії. Він збирає провідних виконавців , професіоналів та любителів гітари з усього світу. В його рамках проходить серія концертів зірок класичного гітарного виконавства та велика кількість майстер-класів.

Невід’ємною частиною фестивалю є міжнародний конкурс гітаристів. Для участі в ньому потрібно зробити відеозапис двох обов’язкових творів, після чого журі відбирає виконавців, які зможуть взяти участь в змаганні безпосередньо в Тайпеї.

 

Як завжди на заходах такого рівня, журі   було представлено  дуже відомими в світі виконавцями та педагогами, серед яких : Марчін Дилла (Польща), Шін-Ічі Фукуда (Японія), Тімо Коронен(Фінляндія), Томас Мюллер-Перінг (Німеччина).

Марко Топчій в результаті конкурсних перегонів здобув Першу премію. Друге та третє місця посіли гітаристи з Японії. 

Наступного вечора, у неділю, 10-го серпня,  з великим успіхом пройшов сольний концерт українця як    переможця 2014-го року.

Марко жартує, що  беручи участь у міжнародних конкурсах, він таким чином  вивчає географію, і це надзвичайно цікаво і корисно, треба тільки багато  і наполегливо працювати. А   завдяки такій талановитій молоді про нашу країну дізнаються  у всьому світі.

The suite for guitar « Land of Ukraine » of french composer Jean AVY played by ukrainian guitarist Marko Topchii (http://www.youtube.com/MarkoTopchii) at the cultural and information centre of embassy of Ukraine in France. Paris, April 29, 2014.

Сюїта французького композитора Жана Аві для гітари «Земля України». Виконує український гітарист Марк Топчій (http://www.youtube.com/MarkoTopchii). Париж, культурно-інформаційний центр посольства України у Франції, 29 квітня 2014.

1  Київ хрестиянський

2  Феодосійська затока

3  Один ранок у Львові

4  Руассі-Бориспіль-Ддніпропетровськ

 

 

© 2004 - 2014 Президентський фонд Леоніда Кучми "Україна".
www.kuchma.org.ua

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...