Юрій Збітнєв's picture
Юрій Збітнєв
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Як змінити правлячий режим в Україні

Учасникам нашого руху і мені часто задають питання, як буде відбуватися зміна правлячого режиму, як будуть усунуті від влади ті,  що сьогодні своїми діями на вищих державних посадах ставлять під загрозу життя мільйонів громадян і суверенітет держави? Як зробити цей процес мирним, легітимним і в рамках чинної Конституції?

Учасникам нашого руху і мені часто задають питання, як буде відбуватися зміна правлячого режиму, як будуть усунуті від влади ті,  хто сьогодні своїми діями на вищих державних посадах ставлять під загрозу життя мільйонів громадян і суверенітет держави? Як зробити цей процес мирним, легітимним і в рамках чинної Конституції ?

Такий план є і він розроблений на підставі вивчення світового конституційного права та механізмів, які застосовує світове співтовариство при вирішенні важких політичних конфліктів. Нами проведені консультації та враховані рекомендації представників європейських політичних структур, міжнародних фондів, Римського клубу, вітчизняних правознавців, конституціоналістів, представників спеціальних служб, що мають досвід в організації заходів такого масштабу.

1. У всіх регіонах країни створюються ініціативні групи, які висувають вимоги відставки уряду і скликання Конституційних зборів. Такі ініціативні групи створюються на базі громадських організацій, непарламентських політичних партій, протестних рухів і профспілок, які вже сьогодні висловлюють свою незгоду з політикою керівництва країни як у центрі, так і регіонах (ст. 5 Конституції України).

2. Територіальні громади, органи самоорганізації населення на місцях на підставі Конституції (ст. 140-143 ) та Законів України створюють органи місцевого самоврядування з передачею їм всіх повноважень. Такі органи місцевого самоврядування стають базовими у питаннях формування порядку денного і висунення делегатів на Конституційні збори.

3. Ініціативні групи, територіальні громади спільно зі страйковим комітетом проводять всеукраїнський страйк з висуванням політичних вимог. Враховуючи, що 95 % власності знаходиться в руках представників влади, страйк буде проходити за сценарієм,  за яким його проводять європейські профспілки. Результатом має стати відставка уряду і створення перехідного уряду, склад якого рекомендує страйковий комітет (розд. 2 Конституції України).

4. Перехідний уряд вирішує три групи завдань:

- Власне робота уряду (розд. 6 Конституції України);

- Підготовка до скликання Конституційних зборів ; вона проводиться спільно з Конституційним судом, Центральною виборчою комісією, мерами міст і Конституційною асамблеєю в якості консультаційного органу, що представляє інтереси Адміністрації Президента України.

- Скликання міжнародного круглого столу; його підготовка проводиться спільно з РНБО.

5. Міжнародний круглий стіл проводиться за участю повноважних представників світових держав (у тому числі США, РФ, Китаю, Ізраїлю, ПАРЄ та Тюрк ПА).

Міжнародний круглий стіл покликаний вирішити дві групи питань:

- Надання гарантій безпеки і недоторканності вищому керівництву країни після його відставки;

- Проведення Конституційних зборів  як інструменту прямої демократії, визнаного в усьому світі, недопущення ескалації напруженості і громадянського конфлікту в країні.

Залучення до роботи Конституційного суду, ЦВК і РНБО продиктовано необхідністю легітимної передачі влади. Забезпечення безперебійної роботи державних органів і установ, промислових підприємств. Мінімізація ризиків, що можуть призвести до дестабілізації ситуації в країні.

6. Проведення Конституційних зборів, на яких буде прийнята Нова Конституція та низка системоутворюючих законів. Затвердження нової Конституції на референдумі.

7. Проведення президентських та парламентських виборів на основі нового Основного Закону

З метою оновлення управлінських кадрів країни, включення соціальних ліфтів і повернення довіри до влади застосовується обмеження політичних прав (люстрація) для громадян, які впродовж останніх десяти років входили до складу Уряду, обиралися членами Верховної Ради України.

Такі громадяни не беруть участі в роботі Конституційних зборів, виборах нового Президента і парламенту.

Запропонований план дій здійснюється нелінійно і не має єдиного координаційного центру. Ініціативні групи і страйковий комітет здійснюють зв'язок і координацію, використовуючи соціальні мережі та інші засоби комунікації. Об'єднуючими є загальні вимоги та інструменти впливу.

Надалі  програмні документи будуть публікуватися на наших інформаційних сайтах і сайтах дружніх організацій, в тому числі таких як Цивільний Конституційний конгрес (ЦКК), Всеукраїнський страйковий комітет (ВС) , Громадянська асамблея України (ГАУ), сайтах «Народний оглядач», «Хвиля» та інші.

Опубліковано зі схвалення та за дорученням групи однодумців.   

Голова Цивільного Конституційного конгресу Юрій Збітнєв

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Гендельф Білий's picture
0
No votes yet

Цікаво було сказано про профспілки. Враховуючи їхню активність, яка заключається в бездіяльності, вони мало чим народу поможуть.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Comments

Воїн Світло's picture
0
No votes yet

"...Такі ініціативні групи створюються на базі громадських організацій, непарламентських політичних партій, протестних рухів і профспілок, які вже сьогодні висловлюють свою незгоду з політикою керівництва країни як у центрі, так і регіонах..."
Все логічно. !Окрім того, що політичні партії, незалежно від того, парламентські вони чи ні, і громадяни України, які є або були членами будь-якої політичної партії, можуть брати участь у цьому процесі лише з правом дорадчого голосу!

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Вед Медик's picture
0
No votes yet

"Надання гарантій безпеки і недоторканності вищому керівництву країни після його відставки"-- це вони знущались над нами десятиліттями, і ми цих чужинців маємо ще пожиттєво забезпечити......

volhv

Сергій Остапенко's picture
0
No votes yet

Трохи не так. При правильних діях, така "гарантія", це просто відсутність "суду Лінча". Існує досить багато різних механізмів. Багато років тому, мер Запоріжжя, Олександр Поляк, не подав руку Януковичу і сказав приблизно так "злодій повинен сидіти у в'язниці". Це було на відкритті після реконструкції спортивного комплексу "Запоріжсталі". Його отруїли. Він був генерал-майор міліції.

Хай Буде!

Вед Медик's picture
0
No votes yet

..за зраду національних інтересів завжди була одна нагорода---вмерти достойно, або як смердючий пес....(японці-харакірі це називають)

volhv

Гендельф Білий's picture
0
No votes yet

Цікаво було сказано про профспілки. Враховуючи їхню активність, яка заключається в бездіяльності, вони мало чим народу поможуть.

Ми не фантазуємо: ми розраховуємо! Але для того, щоб розраховувати, ми спочатку фантазували.

Тур Ярий's picture
0
No votes yet

Творення громад вільних людей може забезпечити реалізацію даного плану і будь якого іншого, у якому є здоровий глузд.
?Питання №1 на сьогодні, навколо чого і за допомогою яких механізмів можна об'єднати вільних людей? Мета має бути проста, універсальна, яка може об'єднати таких людей на своїй малій батьківщині як на заході держави так і на сході. Тут для творчості поле неоране.

Все тільки починається!