Миро Продум's picture
Миро Продум
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Відключення інтернету призведе до повної зупинки банківської системи

Спецтема:

ІнАУ звертає увагу на те, що припинення роботи мережі інтернет безумовно призведе до зупинки роботи не тільки банківської системи України, електронних платежів і блокування роботи всього легального бізнесу, а також унеможливить обмін інформацією між органами державної влади. В таких умовах заборона телекомунікацій вигідна лише силам, зацікавленим у знищенні української держави.

Інтернет Асоціація України розповсюдила повідомлення про те, що вчора у соціальних мережах та деяких ЗМІ була розповсюджена інформація щодо отримання інтернет-провайдерами листів про підготовку до тимчасового відключення інтернет-шлюзів, точок доступу, станцій стільникового зв’язку, телевізійних і радіоканалів крім «Першого національного» та «Першої програми радіо», а також фіксованого зв’язку крім номерів екстрених служб. Разом з тим були повідомлення про перебої у роботі деяких телекомунікаційних мереж, а також про відключення телеканалів (зокрема, були заяви про відключення 5-го ТВ-каналу в мережах компаній, які використовують бренд «Тріолан»).

Інтернет Асоціація України, яка об’єднує більшість українських операторів і провайдерів телекомунікацій, не підтверджує інформацією про наявність таких листів провайдерам.

Разом з тим ІнАУ заявляє, що чинне законодавство України чітко визначає процедуру запровадження надзвичайного стану, який вводиться указом президента та підлягає затвердженню Верховною Радою протягом 2 днів. В даному Указі повинна бути зазначена територія, час (від 30 до 60 діб), в т.ч. перелік тимчасових обмежень прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії таких обмежень. У разі введення надзвичайного стану серед іншого можуть бути впроваджені особливі правила користування зв’язком та передачі інформації через комп’ютерні мережі. Зі свого боку підприємства в умовах надзвичайного стану забезпечують виконання відповідних заходів.

ІнАУ звертає увагу на те, що припинення роботи мережі інтернет безумовно призведе до зупинки роботи не тільки банківської системи України, електронних платежів і блокування роботи всього легального бізнесу, а також унеможливить обмін інформацією між органами державної влади. А припинення надання абонентам послуг телефонного зв’язку ще більше загострить суспільний конфлікт. В таких умовах заборона телекомунікацій вигідна лише силам, зацікавленим у знищенні української держави.

Інтернет Асоціація України повідомляє про стабільну роботу телекомунікаційних мереж в Україні та відсутність технічних підстав для втручання у їх роботу.

ІнАУ звертається в своєму листі до суб’єктів господарювання у сфері телекомунікацій чітко дотримуватися вимог законодавства України та не порушувати законного права споживачів на вільний доступ до телекомунікаційних послуг.

«Ми вимагаємо від представників органів державної влади і місцевого самоврядування безумовного забезпечення конституційних прав громадян на доступ до інформації та виконання встановленого законодавством обов’язку щодо створення сприятливих умов для функціонування телекомунікаційних мереж загального користування і повноцінного надання телекомунікаційних послуг, в також прийняття всіх необхідних заходів щодо попередження пошкоджень і незаконних втручань у роботу телекомунікаційних мереж» – йдеться в заяві ІнАУ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Кращий коментар

Кабан Іклан's picture
0
No votes yet

Інтернет можна вимкнути, бізнес буде в шоці з тиждень, потім все налагодиться. Катастрофи не буде, просто все стане повільнішим, як на початку 90х

Comments

Кабан Іклан's picture
0
No votes yet

Інтернет можна вимкнути, бізнес буде в шоці з тиждень, потім все налагодиться. Катастрофи не буде, просто все стане повільнішим, як на початку 90х