Індіана Джонс's picture
Індіана Джонс
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Оновлення: групи

Радіймо! Продовжуємо розповідати про оновлення. Сьогодні про групи, що це таке і як працювати з ними.

Попередні статті про оновлення сайту:

  1. Передноворічне оновлення сайту: Альбоми та Світлини! 
  2. Оновлення: документи та мапи.
  3. Оновлення: групи.

Ще у минулому році ми запровадили групи та групові записи. Нарешті розповім детально про них. Спочатку про види груп.

Зараз групи розподіляються з трьома видами:

  1. Територіальні
  2. За інтересами
  3. Проекти

Створювати групи та вступати до них можуть тільки акціонери. 

Створення групи

Щоб створити групу, потрібно перейти на сторінку створення матеріалів, та натиснути на посилання "створити групу".
На сторінці створення групи можемо додати таку інформацію:

  • Назва групи
  • Інформація про групу. Поки для цього текстового поля працює обмеження на кількість букв.
  • Аватара для групи - зображення, яке потрібно кадрувати. Використовується на сторінках, де є інформація про групи
  • Зображення групи - зображення, яке використовується на сторінці групи. Теж потрібно кадрувати.
  • Меню - можна додати до 8-ми пунктів. Раджу не використовувати довгі назви у пунктах меню

 

Після створення групи, на сторінці групи з'являється 3 нових блоки:

  • Приєднатися/Відписатися від групи
  • Створити контент
  • Керування групою

Керування групою

Окрім стандартного посилання на редагування сторінки групи та мапи учасників, у керівників групи ще є посилання - групи. Тут керівник групи, або учасник з такими повноваженнями може керувати налаштуваннями групи:

 

Додати учасників (Add people).

Тут можна додати потрібного гравця до групи та обрати йому роль, якщо потрібно щось більше, ніж  просто учасник (member).  У полі Ім'я користувача працює автозаповнення імені

Керування учасниками (Люди)

На цій сторінці можна побачити перелік активованих учасників та гравців, що надали запит на вступ до групи:

Натиснувши посилання редагувати, можна перейти на сторінку на якій можна підтвердити чи відхилити запит на приєднання до групи, чи виключити учасника з групи. 

Зміна повноваження ролей (Повноваження)

Тут керівник може надавати та змінювати повноваження для вже створених ролей. При створенні групи, також автоматично створюються ролі та повноваження за замовченням.

Слід розподіляти повноваження для ролей дуже уважно. На перший час рекомендую залишити як є, поки не буде завершено правильний переклад. 

Керування ролями (Ролі)

Створення, редагування та видалення ролей для своєї групи. Також можна перейти на сторінку редагування повноважень окремої ролі.
За замовченням відразу є ролі non-member і member їх редагування вимкнено. Також є роль administrator member - це роль керівника групи

Натиснувши на посилання редагувати повноваження, можна перейти на сторінку редагування повноважень окремої ролі. 

Мапа учасників

За цим посиланням можна перейти на сторінку з мапою, де можна подивитися, у яких містах живуть учасники поточної групи. Переглядати цю сторінку мають право тільки акціонери. Звісно перед цим потрібно у своєму профілі вказати місто, як я вже писав у попередніх статтях.

Створення контенту

Тут все просто, натискаємо на одне із посилання у блоці Створити контент, і переходимо на сторінку додавання нового запису, галереї чи документу. Далі все стандартно, так як і при додаванні простих записів. 

Що чекати далі?

  1. Коментарі на сторінці групи.
  2. Більше інформації у блоках.
  3. Можливість фільтрувати контент в групах.
  4. Нові типи контенту  у групах.
  5. Виправлення інтерфейсу.
  6. Приховані записи, до яких мають доступ тільки учасники групи.
  7. Субгрупи
  8. Ще багато невеликих та великих оновлень,

Ну і як завжди чекаємо пропозицій і запитань у коментарях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
групи
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Володимир Майборода's picture
0
No votes yet

Так легше себе розкрити, реалізувати в іншій якості, тому не починайте знову цю тему.
Кожен себе знає, хто, і що, і як себе реалізувати. "Личина" - погане слово.
Леся Українка - це також псевдо, аватар! Вам подобається, як вона розкрилася?! Отож!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Comments

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Чудовий функціонал для керівника групи. Якщо ще реалізуєте те, що зазначили в планах, то взагалі буде супер! Так тримати! :)

Володимир Майборода's picture
0
No votes yet

Ще обов'язково має бути передбачена можливість розсилання повідомлень членам групи (від одного до всіх). Поки членів групи є декілька ще якось можна миритися, а коли за десяток вже буде розсилати однотипні повідомлення стає дуже часозатратно (наприклад, запрошення до розмови на якусь важливу тему).
А що такі повідомлення потрібно робити, самі бачите - друзів додано у профілі багато (я б взагалі термін "друзі" волів не застосовувати - це скоріше "Приятелі" :) ), а хто з них коментує дописи друзів, пише листи чи бодай переглядає їх?.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Індіана Джонс's picture
0
No votes yet

Ідею зрозумів. записав собі у todo

cBіт Розумний's picture
0
No votes yet

Цей коментар ділю на дві частини.
Частина перша.
Під шапкою "Народний оглядач" є рядок "Статей за останні 24 години - х ". Для мене незрозуміло,що означають ці "24 години": 24 години з моменту мого останнього заходу на сайт, чи 24 години - мається на увазі "сьогодні"? Можливо, все ж таки краще було б писати "Статей за сьогодні - х"? І всім зрозуміло, що мається на увазі саме сьогодні (з 00.00 до 24.00). І чому не всі статті вдображаються? Щоб бути точним, відкриваю ще одну сторінку НО. Читаю:"Статей за останні 24 години-14". У колонці "Останні публікації", де (як я думаю), повинно бути 14 анонсів статей, за 01-02 лютого нараховую аж 3 статті. Ще одну статтю "Оновлення. Групи" (коментар до якої я власне зараз пишу) знаходжу по центру сайта, де анонси статей є зі світлинами. А де ж іще 10? прошу пояснити,можливо я чогось не второпав.
2 частина. А чи планується можливість відеозвязку? Щось на зразок відеоконференцій,де члени якоїсь групи (чи проекту) в певні періоди часу у певні дні можуть спілкуватися між собою для покращення та пришвидшення нашої діяльності?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Індіана Джонс's picture
0
No votes yet

1. Тут саме - за останні 24 години. Про кількість статей, у лічильнику - загальна кількість всіх типів контенту (статті, блогові записи, світлини, групові записи...). А ось блок "Останні публікації" показує тільки статті.

2. Планується зробити текстовий чат для спілкування онлайн.
Про відео чи аудіо конференції, поки не розглядали це питання. Для цього зазвичай використовують сторонні сервіси. Але йде час виходять нові рішення, ось наприклад в браузер firefox вже вбудовано можливість дзвінків з відеозв'язком.

Дзвінка Сопілкарка's picture
0
No votes yet

А коли у коментарях буде кнопка для вибору смайликів? Я вже звикла обирати гарні веселі малюночки для оживлення тексту. А тут треба ще по старому з комами й дужками бавитися.

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Приєднуюсь до запитання. Смайлики не будуть зайвими.

Дзвінка Сопілкарка каже:
А коли у коментарях буде кнопка для вибору смайликів? Я вже звикла обирати гарні веселі малюночки для оживлення тексту. А тут треба ще по старому з комами й дужками бавитися.
Індіана Джонс's picture
0
No votes yet

Про смайли зрозумів, у чергових оновленнях коментарів, можливо буде можливість додати

Володимир Майборода's picture
0
No votes yet

Сьогодні зрозумів чому у нас на сайті переважно одні і ті ж коментатори - люди не знають про доступні рівні Гри!!!!! Саме тому, пан Maglay не зміг прокоментувати сам бо не є Гравцем, а лише Учасником. Бо думав, що для коментування треба заплатити гроші!

Запис Відвідувач, Учасник, Гравець, Інвестор, Продавець, Редактор має відображатися у кожному коментареві чи блоговому записі. Це зацікавлюватиме відвідувачів і стимулюватиме до приєднання до ТГ. І у правилах Гри цього немає. В який раз ми повертаємось до недосконалості системи власного пропагування!!

Звернімо увагу, соколійці на це! )) Ми пішли далі - це так, але даймо іншим шанс нас наздогнати - ПРАВИЛА ГРИ всі ці умови мають містити.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Індіана Джонс's picture
0
No votes yet

У планах, зробити інтерактивний тур з підказками по сайту. По термінам не знаю, це не в першочергових було

Володимир Майборода's picture
0
No votes yet

А має бути!
Дякую, що відреагували на сигнал, друже Індіано! ))

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Друже Володимире, твій аналіз слабкої АКТИВНОСТІ на Народному Оглядачі (НО) я вітаю. Однак додам, що вказані тобою причини зачіпають лише верхній шар проблем. Поглянь, у нас зареєстрованих на НО учасників вже понад 300; у нас тільки ІНВЕСТОРІВ понад 100. А КОМЕНТАТОРІВ - лише 50 і АВТОРІВ - трохи більше 10. Головною причиною є, на мою думку, разюче відмінний світогляд прихильників НО, від світогляду абсолютної більшості українців. З того, що заважає зростанню СПІЛКУВАННЯ на тНО і лежить на поверхні,є ПСЕВДОНІМИ і ЛИЧИНИ. Друзі соколійці, чого й кого ви тут на сайті боїтеся, що ховаєтеся за ними?

Володимир Майборода's picture
0
No votes yet

Так легше себе розкрити, реалізувати в іншій якості, тому не починайте знову цю тему.
Кожен себе знає, хто, і що, і як себе реалізувати. "Личина" - погане слово.
Леся Українка - це також псевдо, аватар! Вам подобається, як вона розкрилася?! Отож!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.