Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 46
  • Hits: 50

Етико - інтуїтивний інтроверт (ЕІІ) – INFJ

***

Достоїнства:

- контакт із людьми;

- здатність примиряти;

- чуйність і уважність;

- копіткість, сумлінність, ретельність.

 

Не можна вимагати:

- вольових якостей;

- підприємливості й ініціативності;

- організаторських здібностей;

- рішучої поведінки в екстремальній ситуації.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Орієнтований на служіння суспільству. Всі свої зусилля направляє на оточуючих – переживає і піклується за них. Розсудливість ЕІІ полягає у тому, що вміло відшукує взаємозв’язки між людьми і дає оцінку їх вчинкам. Робить свій висновок, докладно подумавши. Має зазвичай перевіряти будь-яку інформацію, одразу не довіряє й завжди бережно ставиться до неї, порівнює її зі своїм баченням і досвідом. Займається самоосвітою і самовдосконаленням, заохочує до цього оточуючих. Цікавий до всього, наділений багатою уявою зі схильністю до містицизму, яка досягає максимальної сили при обдумуванні абстрактних питань. Фантазер. Бачить різноманітні можливості, але не може сам впровадити їх у життя.

М’який, лагідний, чуйний, врівноважений і спокійний. Дискомфортні умови, перевантаження ведуть до хворобливості. Глибоко переживає неприємності та зауваження, навіть коли ЕІІ це безпосередньо не стосується. Співчутливо, уважно ставиться до людей, виявляє доброзичливість, симпатію до них, з розумінням приймає душевну біль чи радість інших через власні переживання, відчуває їх емоційний стан. Якщо не погоджуються з міркуваннями ЕІІ про робочі стосунки,  дружбу,  кохання  -  стає нестриманим. Якщо хтось образив, то не заспокоїться, поки не почує вибачення та не отримає компенсацію за моральний збиток.

Притаманий комплекс мученика. Для ЕІІ важко відмовити або не виконати прохання. Рідко та лише своїм близьким розкриває потаємні думки, почуття, переживає і все тримає в собі. Не любить гучних компліментів, - потребує до себе уваги і моральної підтримки, спокійного, тихого визнання.

Розуміє і прагне підтримувати морально-культурні цінності оточуючих. Вміє зберігати емоційну комфортність у спілкуванні і постійно потребує цього. Спілкуючись, уважно дивиться на людину, проникаючи у її внутрішній світ. Не ображає, зберігає добрі взаємовідносини. Передбачає розвиток стосунків. Загострює увагу на етиці любові: миролюбності, людяності, делікатності, симпатії та коханні. Відданий своїм внутрішнім ідеалам. Не скупиться на похвалу.

Внутрішня культура базується на розумінні духовного світу людини, бачить приховані риси, можливості. Відчуває емоційні прояви, чуттєво реагує і вміло маніпулює ними. Ніколи не залишається осторонь, якщо комусь необхідні співчуття.

Легко збирає і опрацьовує будь-яку інформацію, особливо про людину. Скрупульозно працює з архівними матеріалами. Добре запам’ятовує імена, назви. Працює, не змінюючи попередньо наміченого плану, бо це вибиває з колії. Чітко сплановує, організовує роботу щодо збору будь-якої інформації, ерудований - хоче все знати, охопити.

 Цінує порядок і акуратність, проявляє виняткову відданість взятим на себе зобов’язанням, не заспокоїться, поки не закінчить розпочатої справи, тобто відчуває за собою внутрішню відповідальність за виконання тієї роботи, яку ЕІІ надали. Стараний, надійний. Стиль життя відрізняється порядком, планомірністю і розміреністю.

Має загострене сприйняття, передбачає події, відчуває перспективи стосунків і корегує їх. Досить стриманий під час конфлікту і краще інших передчуває, коли він ще тільки назріває. Підтримує  гармонію виробничих стосунків, прагне до гуманізму. Миротворець. Природжений психолог.


В тему:

Модель психіки ЕІІ - Достоєвський, Ватсон

4. Етико-інтуїтивний Інтроверт, (Миротворець)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...