Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Як Міністерство оборони займається саботажем мобілізації

Категорія:

Тиждень тому я критикував Міністра оборони за те, що він ігнорує напрацьовані до нього механізми добровільного зголошення через гарячу лінію та соціальну рекламу, чим зводить нанівець всі здобутки у цьому напрямку. Щоб було зрозуміло, в серпні кількість добровольців доходила до 600 чоловік на день, з них більшість - офіцери. 

У відповідь його прес-служба заявила, що оскільки я пішов з посади радника міністра, то це моя приватна думка. Ще через кілька днів було оголошено, що Міноборони розпочало нову (окрему від старої) соціальну кампанію мобілізації до ЗСУ.

А ТЕПЕР УВАГА! 

На сотнях бордів та сітілайтів, які похапцем розвішені Міноборони по всій країні, телефон того самого кол-центру, який був організований та підтримується мною особисто - 044-223-23-61. Кол-центру, який є моєю приватною власністю і був на волонтерських засадах безкоштовно наданий для осбслуговування Збройних Сил. Реклама висить вже тиждень, а Міністр оборони навіть не поцікавився, яка кількість зголошених і чи є вони взагалі.

У зв'язку з цим у мене виникає запитання навіть не про те, хто буде за таких умов утримувати кол-центр, а для чого він взагалі пану Полтораку потрібен, якщо він банально не розібрався, як працювала система мобілізації, напрацьована мною і кількома офіцерами управління J5 Генерального штабу, і не цікавиться її результатами.

Реклама, Степане Тимофійовичу, потрібна, щоб люди звертались до кол-центру, де за відпрацьованим алгоритмом, унеможливлюючи корупцію ув військоматах, їх можна було б супроводжувати до військової частини. Для того, щоб у військах з'явились професійні вмотивовані бійці, яких дуже часто блокують воєнкоми на місцях, набираючи замість них білобілетників. Ви не знаєте про цю систему і не захотіли в ній розібратись. Звичайно, Ви тепер можете спробувати зірвати всі біг-борди по всій країні, спробувати організувати власний кол-центр, переклеїти рекламу з новими номерами. Зробити що завгодно, але це не змінить конкретної історії - ви не дослідили, як відбуваєтсья мобілізація, будучи міністром оборони в країні, де йде війна.

Оскільки ви не цікавитесь долею зголошених, я передам всі контакти добровольців в нинішній ситуації лише безпосередньо в руки Верховному Головнокомадувачу разом з реальною оцінкою роботи Міністерства оборони за ці місяці. І мені б хотілося, щоб він дізнався про те, що так і не почалась бойова підготовка резервної армії, не запрацювала служба внутрішньої безпеки МО, що жодного разу не збиралась робоча група по відновленню та модернізації озброєння, що з відібраними офіцерами з західною військовою освітою, які мали стати кістяком оновлених Збройних Сил нічого не відбувається, що соціальна реклама ЗСУ, на яку, залучені мною партнери, витратили понад 1 млн. дол. так і не потрапила в телевізор, і багато інших речей, про які тут просто не можна згадувати, бо вони становлять державну таємницю.

До речі, в міністерстві я не залишився саме через те, що пан міністр за місяць так і не знайшов часу поспілкуватись про стратегічні напрямки роботи МО, за які я відповідав.

Прохання всіх, хто зацікавлений в тому, щоб мобілізація була ефективною, поширити цю інформацію. Інакше й далі будуть розносити повістки колгоспникам по 100 на село, провокуючи тим самим ті самі бунти, про які мріє РФ. А в зриві мобілізації внаслідок власної некомпетентності будуть звинувачувати "вишиватників" та "сцикливих галичан".

До речі: подібну думку про саботаж мобілізації читаємо на сайті Храбро:

"Військкомати масово відмовляють добровольцям. Сотні добровольців, які звертаються в одеські військкомати для мобілізації, отримують відмову. Причому, відмова усна, ніяк не оформляється. Добровольці не підпадають під план мобілізації і не приносять хабарів за відкуп, тому воєнкомам не цікаві. Тим більше, враховуючи махрові проросійські настрої у військкоматах".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Кращий коментар

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Так. Треба ПЕРЕДАЮ!

Quote:
"Оскільки ви не цікавитесь долею зголошених, я передам всі контакти добровольців в нинішній ситуації лише безпосередньо в руки Верховному Головнокомадувачу разом з реальною оцінкою роботи Міністерства оборони за ці місяці."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Comments

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Так. Треба ПЕРЕДАЮ!

Quote:
"Оскільки ви не цікавитесь долею зголошених, я передам всі контакти добровольців в нинішній ситуації лише безпосередньо в руки Верховному Головнокомадувачу разом з реальною оцінкою роботи Міністерства оборони за ці місяці."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Гринь Братер's picture
0
No votes yet

Вірю Вам п. Олександре і знаю, що ви праві. Дуже тяжко воювати на два фронти. Народ України переможе, але якою ціною це буде.Скажіть, який фронт сьогодні актуальніший, внутрішній чи зовнішній? Ваша думка по цьому питанню.

Хай Буде!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Зовнішній фронт існуватиме до нашої перемоги внутрішньому.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Творимир Здобудьволя's picture
0
No votes yet

Дивно, що п. Данилюк ще вірить у "доброго царя"...

Немає релігії понад істину