Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 0
  • Hits: 0

На Луганщині терористи підірвали мирних жителів, які намагалися втекти з села

Стали відомі обставини трагедії в Луганській області, де днями на фугасі підірвалися два автомобілі з біженцями. З'ясувалося, що транспорт замінували бойовики.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-офіцер облуправління міліції Тетяна Погукай, передає depo.ua.

За її інформацією, 28 січня в п'ятнадцяти метрах від 29-го блокпоста Збройних сил України бойовики «ЛНР» дистанційно підірвали «копійку» з мирними жителями, які евакуювалися з села Жолобок. Постраждали 63-річний водій та його 60-річна дружина та дві жінки 1936 та 1938 р.н.

«У селі Жолобок Слов'яносербського району налічувалося 77 жителів. До 20 січня, коли село було захоплено бойовиками, там залишилося всього 15 мирних жителів. Але й у цих нещасних людей бойовики забрали все, навіть продукти харчування та одяг. А потім ще й вигнали людей з їхніх будинків. 27 січня дев'ять жителів села завантажили те, що залишилося від майна в «копійку» і «четвірку» і хотіли виїхати в Сєвєродонецьк. Проте бойовики, посилаючись на те, що нібито тільки 28 січня можуть зробити для біженців «зелений коридор», не випустили їх з села, змусивши провести ще й цю ніч в підвалі будинку», - пояснює Погукай.

Вранці, 28 січня, бойовики вигнали людей на вулицю і наказали негайно виїжджати з села, при цьому наказали підтримувати з ними мобільний зв'язок по телефону, який був тільки у водія «копійки».

Два автомобілі: «копійка» та «четвірка» з мирними жителями, виїхали на трасу і попрямували до 29 блокпосту українських військових. Незабаром телефон у водія задзвонив і він, нічого не підозрюючи, відповів бойовикам, що з ними все гаразд, вони вже під'їжджають до українського блокпосту. Не доїхавши 15-ти метрів до блокпоста, «копійка» вибухнула і загорілася. Військовослужбовці української армії, які в цей час несли службу на блокпосту, кинулися рятувати людей з палаючого автомобіля.

В результаті вибуху водієві «копійки» відірвало ногу, його дружина отримала важкі поранення. Подружжя доставлені в реанімацію, їх стан лікарі оцінюють як вкрай важкий.

Дві жінки, які теж перебували в салоні автомобіля, отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і в даний час проходять лікування в травматологічному відділенні Лисичанськоъ міської лікарні.

У «четвірці», яка їхала слідом, від вибуху вилетіли шибки, пошкоджені двері. Водій і пасажири не постраждали. Людей військовослужбовці відразу ж провели в бліндаж, напоїли гарячим чаєм. А тим часом автомобіль перевірили сапери і виявили в ньому дистанційний вибуховий пристрій. Чотири години знадобилося фахівцям для розмінування машини.

«Що бойовики мали на меті, мінуючи машини біженців, залишається тільки здогадуватися. Ймовірно - хотіли підірвати блокпост з українськими військовими», - припустили в міліції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...