Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 10
  • Hits: 12

Модель психіки СЕІ - Дюма

Сенсорно-Етичний Інтроверт    1 квадра
Псевдонім - Дюма Координатор
Тварина - заєць Холерик
 
Комунікатор. Посередник.  Художник у любові

Ірраціонільність Спокійно дотримується течії життя, чекаючи, щоб воно саме підказало, куди йти далі.  Гнучко змінює сьогоденні плани, щоб скрізь встигнути, нічого не пропустити, а побутові справи потім якось владнати.

Інтроверність Краще спілкується у колі своїх друзів. Не виливає свої емоції на інших, тому, тримаючи їх у собі, страждає.

1. Сенсорика відчуттів

Реаліст, прагматик. Орієнтований на прості, надійні цінності: сім'я, дім, друзі, а також маленькі радощі та приємності. Приваблюють утилітарні речі, спонука до дії, яка вела б до конкретного результату. Схильний до всього простого, природного, нехитрого. Тонко відчуває природу, мистецтво, вміє запам'ятати і відтворити пережиті емоції, почуття: випадковий звук, запах здатні відновити у пам'яті цілісну картину.

2Етика емоцій

Вміє скерувати емоції інших людей: врівноважує, створює добрий настрій, дає радість. Має лагідну вдачу. Добре розуміє інтереси людей і враховує їх, вирішуючи будь-яке питання. Має швидкі емоційні реакції, спрямовані на вивчення і зміну емоцій оточуючих, це - причина багатьох жартів. Займається емоційною творчістю: шукає варіанти, які активізують партнера. Контролює настрій своїх близьких.

3. Інтуїція часу

Уважно стежить за часом, добре пам'ятає дати. Іноді мучить почуття беззахисності перед плином часу, перед поворотами і змінами долі. Не обіцяє через велике завантаження; на прохання звичайно відповідає: "Я Вам не обіцяю, але постараюся". Фаталіст, вірить у роль випадку, талану. Вважає, що життям керує доля, нерідко вірить у прикмети. Якщо цей стан домінує, стає безініціативним: "якщо від мене нічого не залежить, то навіщо ж смикатися?". Метушиться, коли обмаль часу.

4. Логіка ділова

Прозаїчна діловитість, яка ставить матеріальний бік життя понад духовними цінностями. Недовіра до всього незвичного, пристрасть до домашнього вогнища. Звична стриманість і самовладання здатні у важку хвилину перерости у вперту одержимість.

5. Інтуїція можливостей Тривожиться в умовах невизначеності, коли несподівано з’являються нові обставини. Має потребу в інформації про перспективи розвитку будь-якої справи. Людина, яка має багато нових ідей, заспокоює і надихає. Полюбляє слухати про свої здібності. Завжди хоче, щоб пощастило, і по-дитячому радіє, коли трапляються приємні несподіванки.

6. Логіка структурна

Потребує роз’яснень причин і наслідків тих чи інших подій. Інформація, в якій докладно викладені закономірності зв’язків і фактів, активізує. Полюбляє логічну злагодженість, щоб не було протиріч. Факти, інформацію, повідомлення добре сприймає, тільки якщо вони викладені чітко і послідовно. Заплутані пояснення дратують. Абстрактні речі не цікавлять.

7. Етика поведінки

Інтриган: нерідко використовує емоційний пресинг, щоб створити і підтримувати ситуацію безперервного зіткнення і протистояння інтересів, в якій почувається, як риба у воді. Не всміхнеться людині, до якої виявляє антипатію. Товариський, оптимістично настроєний, теплий, дбайливий. Не любить просити, казати "ні", уривати небажані знайомства, тому побоюється тих, хто "липне". Уникає контактів з ними тим, що просто не відповідає на телефонні дзвінки або тимчасово «зникає» їде кудись. Свої потреби задовольняє самотужки. Зважає на зручності інших людей, уважний до проблем своїх друзів.

8. Сенсорика вольова

Бачить труднощі і небезпеку. Це обмежує ініціативність, на нову справу не наважується без схвалення. Ініціативний тільки на своїй території, не любить, коли втручаються у кухню його праці, показує тільки результати, не терпить, коли критикують його вчинки і методи. Іноді вважає, що співробітники недостатньо активні, тоді ладен обрушити на них негативні емоції.


В тему:

Сенсорно-етичний інтроверт (СЕІ) – ISFP

1. Сенсорно-етичний Інтроверт, (Художник)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...