Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 4
  • Hits: 5

Модель психіки ІЕІ - Єсенін, Тутанхамон

Інтуїтивно-Етичний Інтроверт    2 квадра
Псевдонім - Єсенін, Тутанхамон Коректор
Тварина - мавпа

Меланхолік

 
 
Лірик, романтик. Мрійник, фантазер. Все О'Кеу
Ірраціональність Береться до всього з великим ентузіазмом, але якщо не виходить одразу, то з великими труднощами доводить до кінця.

Інтровертність Скромний, іноді сором'язливий, Заглиблений у себе, але це - вияв внутрішніх переживань для інших, а не замкнутість у самому собі. вважає, що незнання внутрішнього світу одне одного роз'єднує людей. Прив'язаний до свого кола друзів і близьких, дуже довірливий тримається в затінку, але радий, коли його там помітять. Уникає брати на себе відповідальність, своє рішення підкріплює думкою інших. Схильний до рефлексії. Прихильник індивідуалізму.

1. Інтуїція часу

Мрійливий романтик, людина, скоріше схильна до роздумів, ніж до дії. Безпосередній противник механіцизму, залізного графіку і режиму, нинішнє хвилює його слабо, "життєві дрібниці" випускаються з поля зору. Вважає, що в житті немає такого, заради чого варто поспішати. Здатний кого завгодно вивести з рівноваги своїм зневажанням часу та регламенту. Це якось пов'язане з його уявленням про долю: якщо не встигну до цього витка спіралі подій, то до наступного; все одно, чому бути - того не обминути. Живе емоційним духом часу. Слідує модним тенденціям. Цінує історію. Історія для нього - це історія мистецтва.

2. Етика поведінки

Привітний, поступливий, розуміє почуття іншого і не приховує власних. Емоції виявляє не тоді, коли у іншого б "переповнилася чаша", а коли сам вважатиме за потрібне. Підхід до емоцій творчий: наприклад, лють може вважати за певних обставин етичною, а стриманість - неетичною. Властиві захопленість і прекраснодушність. Терпимий до людей і їхніх слабкей. Фальш відчуває миттєво, періодично має потребу у конфліктах і може мати репутацію скандаліста. Обожнює спілкування з художниками, поетами, богемою тощо.

3. Сенсорика відчуттів

Закликає до природності, розкріпаченості, близькості до природи, більше до душі поезія полів і лісів, ніж геометрія міських кварталів. Елегантний, має врівноважений і підтягнутий вигляд. Яскраво виражене прагнення до прекрасного: вірші, живопис, вишукані дрібнички. Сам прагне бути витонченим. Про якості предметів дізнається з інформаційних джерел.

4. Логіка ділова

Творча натура, не виносить сірості й стандартів, тому в полоні іллюзій “легкого” життя йому важко займатися щоденними нецікавими справами, які носять матеріальний характер. Важко опрацьовує інформацію стосовно прямої ділової активності. Поведінка не завжди логічна, бо залежить від настрою. Прагне в першу чергу реалізувати бажання, яке може не співпадати з логікою справи. В його ідеях є витонченість, але вони рідко мають практичну цінність. Потребує підтримки й спрямування, допомоги в господарчих справах.

5. Сенсорика вольова

Любить, щоб його ідеї втілював хтось інший. Досить непрактичний, дозволяє іншим себе опікати. Має що дати взамін у сфері духовній - йому потрібні люди захоплені, пристрасні, які захопили б і його - з такими працює продуктивно. Нерішучий. Сильна людина з твердою лінією поруч могла б допомогти.

6. Логіка структурна

Аргументам бракує переконливої раціональності, може лише сповідувати і сповіщати. Гіпотези не цікавлять. Якщо хоче опанувати абстрактні теорії, вишукує предмети, щоб застосувати їх у діяльності. Дозволяє собі неуважність до логіки, може проявляти невиправдану безтурботність у діловій сфері. Активізує інформація про слушний логічний порядок справ, механізми досягнення практичного результату. Щоб міг ефективно працювати, потрібно все послідовно і детально пояснювати.

7. Інтуїція можливостей

Бачить можливості і здібності людей, вміє їх використовувати. Відчуває перспективність ідеї. Може допомогти у вирішенні конфлікту, точно знає, до чого приведуть ті чи інші стосунки. Розпізнає в людях добро і зло. Помічає альтернативи і недогляди нових починань, драматичність ситуації. Судження приймають форму передбачень, пророцтв. Цікавиться темами, пов’язаними з загадковими явищами, постійно готовий до неприємностей. Фантазує, займається не тим, що вигідно, а тим, що цікаво. Містик, має дар символізму, буває забобонним, вірить у прикмети, неймовірні явища.

8. Етика емоцій

Відчуває відповідальність за настрій своїх близьких, їхній життєвий тонус, використовує своє тонке почуття гумору, щоб розворушити, розбурхати людей. За великим рахунком - мріє внести гармонію у товариство. У стосунках потребує визначеності, слова важать більше, ніж діла. Чутливий до хамства, грубості, ображається. Мстивий – не заспокоїться, доки при  нагоді не «віддячить» гострим словом чи ділом. Ворогує з тими, кого не вдалося привернути до себе. Виділяє людей найцікавіших, може когось тихо боготворити. В екстремальних умовах його зброя - вміння продемонструвати своє ставлення до події, показати її смішні сторони, звідси - тонке почуття гумору і прозора усмішка в гострі моменти. 


В тему:

Інтуїтивно – етичний інтроверт (ІЕІ) INFP

2. Інтуїтивно-етичний Інтроверт, (Лірик)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...