Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 1
  • Hits: 1

Майбутнє України залежить від незначної активної частки народу, яка бажає змін - Юрій Романенко

Категорія:

Спецтема:

Про те, що чекає на Україну в 2015 році і що змінилося у 2014 розповів на радіо Ера ФМ директор Центру політичного аналізу «Стратагема» Юрій Романенко, який заявив, що принципово змінилися умови, що дозволяли існувати другій Українській республіці. 

14123001r.jpg

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Ця республіка з'явилася 24 серпня 1991 року. Чи не витратили ми марно ці 23 роки, запитує Юрій Романенко.

У 2014 році незначна частина українського народу стала суб'єктною. Майбутнє України залежить від цієї незначної частини народу, яка хоче змінити середовище, у якому живе.

Неважливо, що 95% українців сплять і не прагнуть ніякої суб'єктності. Зміни робить меншість населення у будь-якій країні і в будь-якій епосі. Ця меншість, що пробудилася, має зрозуміти, що перекладати відповідальність на політиків чи на Захід - на кого завгодно - не призведе ні до чого, поки ця меншість сама не стане господарем своєї долі. 

Люди потроху це усвідомлюють. Ілюзії Майдану розвіюються. Люди починають розуміти, що покладатися лише на зовнішніх суб'єктів не можна. Згадуючи Французьку революцію, Романенко зауважив, що при такому "розкладі" в Україні можуть з’явитися "якобинці".

Другий шлях - це шлях Американської революції кінця 18 століття, коли американська еліта, усвідомлюючи необхідність змін, фіксує ці зміни у Новий суспільний договір. 

Експерт каже, що якщо ми знову підемо на крайнощі у 2015 році, то отримаємо "палаючу пустку". "Ми пожираємо самі себе, - каже він. - В цьому наша проблема".

Він звернувся до українців і сказав, що історичні народи роблять висновки зі своїх помилок і, долаючи їх, виходять на вищий рівень. Неісторичні народи ходять по замкнутому колу. Зараз ми - неісторичний народ. Таким народом була й Німеччина свого часу. 

Є декілька сценаріїв, за якими може розвиватися ситуація. Коротко кажучи, якщо Росія не "завалить" нинішній уряд, то Яценюк з Порошенком пересваряться, і він завалиться сам. 

У кінці 2015 року для режиму Порошенка настане момент істини, коли всі ресурси будуть вичерпані, прогнозує Романенко. Питання полягає у тому, чи встигнуть до кінця наступного року викристалізуватися нові політичні сили, і яким чином вони вступлять у політичну гру. Необхідно, щоб інституалізувалися ці нові політичні сили, і тоді перехід до нової Української республіки буде керованим.

Міністри-іноземці в теперішньому уряді - це лише ширма для старих схем і махінацій. "Неможливо вилікувати рак шляхом точкових ін'єкцій" , - каже Романенко. Нинішню державу він назвав державою паразитів. 

Ефір слухайте тут: Аудіозапис від 25.12.2014

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

5% (а може й ще менше!) активістів творять усе! Тому має рацію Юрій Романенко.

Comments

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

5% (а може й ще менше!) активістів творять усе! Тому має рацію Юрій Романенко.