Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Lockheed анонсувала випуск компактних термоядерних реакторів

Світ:

Вони будуть в 10 разів менше існуючих реакторів і при цьому такими ж потужними. Зокрема, вчені довели можливість створення реактора потужністю у 100 мегават, який можна буде помістити в кузов крупної вантажівки.

За словами керівника проекту Тома Макгуайра, дослідження велися невеликою групою вчених в секретній лабораторії Skunk Works протягом чотирьох років.

Результати досліджень було вирішено опублікувати, щоб знайти державних або приватних партнерів для продовження роботи. Компанія планує провести випробування першого компактного термоядерного реактора протягом року, а повноцінний прототип підготувати приблизно через п'ять років. 

Станом на осінь 2014 діючих промислових термоядерних реакторів в світі не існує, є тільки експериментальні зразки. Найбільш відомою науковою розробкою в області термоядерного синтезу є проект Міжнародного експериментального термоядерного реактора ITER. Закінчити проект планується в 2020 роках.

Lockheed Martin є найбільшим військово-промисловим підприємством у світі. Річний оборот корпорації в 2012 році склав $39,71 млрд, а чистий прибуток приблизно $ 3 млрд. Більше 90% замовлень Lockheed отримує від Міністерства оборони США. 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

І це цікаво.

Comments

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

І це цікаво.

Все Випадково's picture
0
No votes yet

Якщо компанія накладе лапу на цей винахід, то електроенергія не подешевшає. Мудуть продаватись громіздкі реактори за великі гроші. А ми бачимо, що можливий маленький реактор-батарейка для електромобіля, невеликої потужності, що може працювати як акумуляторна батарея, генератори для будинків і садиб. Ці батареї не випромінюють радіацію, невибухові, безпечні. Як зупинити цей прогрес? Виробляти великогабаритні дорогі реактори, замовчуючи про компактні.