Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 11
  • Hits: 11

Інтуїтивно-логічний екстраверт (ІЛЕ) – ENTP

***

Достоїнства:

- прогноз ситуацій;

- бачення перспектив починань;

- джерело нових ідей;

- інтуїтивний вибір правильного рішення.

 

Не можна вимагати:

- пунктуальності і ретельності;

- практичності задумів;

- виконання рутинної роботи;

- послідовності, завершеності, порядку.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Бачить потенційні можливості об’єктивного світу - науки, техніки, виробництва. Генерує різноманітні «шалені» ідеї. Швидко схоплює суть речей. Розвиває вчення в будь-якій галузі знань чи явищ життя, прагне докопатися до глибинної, прихованої суті проблеми на основі узагальнення, міркує абстрактними поняттями. Слова не розходяться з ділом.

Допитливий. Приваблює все нове, прогресивне, здатний захопити цим інших, до того ж може не тільки висувати нові ідеї, розуміти складні ситуації, але й розробити і втілити їх на практиці. Цінує свої знання, об’єктивно і гідно оцінює інших. Не зважає на авторитети, стереотипи. Не дозволяє заважати науково-винахідницькій роботі, злету думки, відстоює повну свободу творчості. Не зупиняють можливі негативні наслідки.

Категоричний, рішучий у відстоюванні власної думки, долає перешкоди і обмеження, завзятий у втіленні в життя неординарних ідей. Внутрішній стан постійно буде в протидії, якщо хтось буде суперечити ідеям, справам, діям - це навіть може викликати агресію. Чинить тиск тим, хто порушує логічні норми, правила, законність. Відчуває цілісність закономірних явищ.

Комунікабельний, активний, удосконалює професіоналізм. Легко, без особливого напруження зав’язує знайомства з будь-якими цікавими для ІЛЕ людьми. Поважає демократичні стосунки. Притаманні лицарські якості - сміливість та відважність.

Впевнено прямує до мети за визначеним курсом власної програми. Створює перспективні плани й рішуче їх реалізовує. Уважний, вміє слухати й запам’ятовувати без зайвих зусиль будь-яку інформацію.

Багато мріє і фантазує, нетерплячий, але, отримавши бажане, швидко байдужіє, тому що більш переживає за нові ідеї, цікавіші й захоплюючі. ІЛЕ охоплює проблеми глобально, більш цікавлять загальні закономірності, тому зайве завжди відкидає. Вміє інтуїтивно вибрати найбільш перспективну ідею і, глибоко опрацювавши її, створює досконалу логічну систему й відстоює її.

Невтомний, може працювати протягом цілої доби. Наполегливий, старанний, усього добивається власними зусиллями. Працює з приладами, відчуває якість предметів і внутрішні процеси. Все, за що береться, вперто доводить до кінця. Найважче  -  розслабитись і відпочити.

Здається самовпевненим і самодостатнім. Оцінення старань й відверте схвалення роботи надає ІЛЕ ще більшої наснаги. В екстремальних умовах стає активнішим, впевненішим. Першим береться за справу й бере на себе відповідальність за її виконання, за свої слова, а також за тих, хто її виконує, особливо в критичних ситуаціях.

Активно шукає й розробляє економічні способи використання ресурсів (можливостей, енергії, сировини), виявляє та усуває слабкі місця, прагне не допускати зайвих витрат та збитків. Така економічність ІЛЕ дозволяє досягти значних результатів при мінімумі витрат. Виконує роботу доступними та найпростішими методами. При виготовленні продукції найголовніше для ІЛЕ - її якість, довговічність,  зручність, а не гарний зовнішній вигляд.

Прагне прогресивних дій, хоче бути творцем найкращих починань, шукає найкращих методів, технологій у своїй роботі, щоб уникнути застою, максимально реалізувати свої здібності і не перешкодити іншим проявити свої. Не замикає коло інтересів на собі. Не ділить людей на своїх та чужих, хоче бути корисним всім однаково. Але потребує розуміння й поваги до власних поглядів, прагнень, справ, щоб особисто його цінували й навіть любили.  


В тему:

Модель психіки ІЛЕ - Дон Кіхот

1. Інтуїтивно-логічний Екстраверт, (Новатор)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...