Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай не готовий озброювати Росію зараз – Кулеба

Категорія:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Китай наразі не надаватиме військову допомогу Росії. Володимир Зеленський готовий до телефонної розмови з главою КНР Сі Цзіньпіном.

В інтерв'ю ВВС News міністр також сказав, що вибір, який кожна нація зробила після повномасштабного вторгнення Росії, буде "враховано при побудові майбутніх відносин".

"Я не думаю, що для Китаю настав такий момент, коли він готовий озброїти Росію", – сказав Кулеба. Також він зазначив, що не було жодних ознак того, що Росія готова вести переговори щодо закінчення війни.

"Моя мета як міністра закордонних справ – переконатися, що Україна сіла за стіл переговорів після вирішального успіху на полі бою", – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, Китай заявляє про свою "нейтральну" позицію щодо війни Росії проти України, яку Пекін називає "українською кризою". КНР неодноразово повторювала кліше російської пропаганди про те, що РФ на війну "спровокували" НАТО та США. Китайські офіційні особи регулярно закликають до переговорів та кажуть, що вони "за мир у всьому світі".

Ось такий "мирний план" запропонував Китай 24 лютого 2023 року через рік після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Насправді китайський "мирний план" для України – троянський кінь Пекіна і Москви.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Росія і Китай є союзниками, тому Китай може стати на бік нашого ворога відкрито і постачати їй все необхідне для війни. Цього не можна допустити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи