Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

В Україні не залишилося жодного органу влади, на який не впливає Єрмак, – стаття УП

Чинний голова Офісу Президента України Андрій Єрмак залучений у всі можливі питання внутрішньої та зовнішньої політики, курує надскладні процеси – типу отримання безпекових гарантій Україною.

22123102.jpg

Глава Офісу президента Андрій Єрмак. Фото: Ельдар Сарахман, УП

Вплив Єрмака неможливо порівняти з жодним його попередником. Ні Дмитро Табачник за часів Кучми, ні Віктор Балога за часів Ющенка, ні Сергій Льовочкін за часів Януковича – і близько не стояли у порівнянні з тим впливом, який нині займається Єрмак.

Єрмак займається міжнародними переговорами, санкціями, обміном полонених, регулярними контактами з радником Байдена Джеком Салліваном, внутрішньою політикою, розстановкою кадрів на найвищі посади та навіть протягує на посаду посла колишню сексологиню без дипломатичного досвіду.

"Ви думаєте, Кулеба – міністр закордонних справ? Телефон Єрмака – от Міністерство закордонних справ", – зухвало іронізують на Банковій.

При цьому в українському законодавстві немає жодного документа, який би давав право голові ОПУ впливати на чиновників за межами Офісу.

На своїй посаді Єрмак зумів так вибудувати позиціювання і близькість із президентом, що політичний клас сприймає їх як одне ціле. Те, що голова ОП залишився поруч із президентом у час війни, ще більше їх зблизило.

Водночас пов'язаність із Зеленським не передає голові ОПУ великих симпатій з боку пересічних українців. До Андрія Єрмака пристає навіть найдрібніший негатив. Як наслідок, попри нечуваний вплив і широту контактів, уявити будь-яке самостійне політичне майбутнє глави ОП без Зеленського надзвичайно складно.

Наші інтереси: 

Досліджуємо поведінку корпоративних психопатів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Віра Михайлович.
0
Ще не підтримано

Єрмак-ярмо...

"Не борися з темрявою. Принеси світло -
і темрява зникне".
☀️

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як з'ясувалося, Єрмакова сексологиня не має диплому сексолога. Тотальні аматори.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Публікацією в "Українській правді", після зустрічі тет-а-тет Байдена із Зеленським, пішла "відмашка прапорцем". Здається, Єрмаку залишилося лише трохи часу... бути.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Віра Михайлович.
0
Ще не підтримано

Єрмак-ярмо...

"Не борися з темрявою. Принеси світло -
і темрява зникне".
☀️

Зображення користувача Віра Михайлович.
0
Ще не підтримано

Єрмак-ярмо...

"Не борися з темрявою. Принеси світло -
і темрява зникне".
☀️