Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Викрито секретний Twitter-портал уряду США для цензури повідомлень про COVID-19

Категорія:

Нові документи виявили, що уряд США використовував секретний Twitter-портал, щоб цензурувати контент про COVID-19, який суперечив урядовому наративу. Facebook  видалив понад 16 мільйонів публікацій у Facebook та Instagram.

22122002.jpg

Логотип Twitter на фасаді штаб-квартири Twitter у Сан-Франциско. Фото: Constanza Hevia/AFP via Getty Images)

У своєму постійному розслідуванні практики цензури Твіттера America First Legal отримала четвертий набір документів, що викривають секретний портал Твіттера, який адміністрація Байдена використовувала для цензури повідомлень у соціальних мережах щодо COVID-19, що не узгоджувалися з затвердженим наративом, пише Патрісія Толсон (Patricia Tolson) на The Epoch Times.

Документи викривають, як Центр з контролю та профілактики захворювань (CDC) координували свої дії з такими компаніями, як Mafindo, з метою цензурування того, що адміністрація Байдена вважала "дезінформацією". Mafindo індонезійська компанія з перевірки фактів, яка співпрацює з Facebook, фінансується компанією Google, яка також відома тим, що цензурувала пошукові запити за такими ключовими словами, як коронавірус та COVID-19, а також блокувала інформацію про побічні реакції та смерті, спричинені вакцинами проти COVID-19.

Facebook розпочав свою програму перевірки фактів третьою стороною у 2016 році, працюючи з фактчекерами з усього світу, які сертифіковані Міжнародною мережею фактчекінгу (IFCN) в Poynter (The Poynter Institute for Media Studies), щоб оцінювати та перевіряти точність контенту на їхній платформі. Як повідомляється на сайті IFCN, вони вважають, що "неупереджена та прозора перевірка фактів може бути потужним інструментом підзвітної журналістики". Однак, серед членів консультативної ради є представники ліберально налаштованих американських видань, таких як Washington Post, та PolitiFact, що належить Poynter.

Портал Twitter

10 березня 2021 року в електронному листі від співробітника відділу державної політики США у Facebook кільком співробітникам CDC йшлося про "щотижневу синхронізацію гіганта соціальних мереж з CDC" і про те, що CDC повинен "запрошувати інші установи за необхідності". В електронному листі від 24 березня 2021 року, надісланому тими ж співробітниками Facebook співробітникам CDC, говорилося, що "це регулярна зустріч у FB, і вони хотіли б обговорити дві теми – дезінформація (misinformation)" та "дезінформацію (misinformation), яка була видалена" (misinformation перекладається як "невірна, неправильна інформація", дезінформація це disinformation, примітка моя, О.К.)

10 травня 2021 року співробітник Twitter порекомендував посадовій особі CDC зареєструватися на Порталі підтримки партнерів Twitter, який він описав як "найкращий спосіб переглянути таку електронну таблицю". 11 травня 2021 року посадовець CDC зареєструвала свій особистий акаунт у Twitter на Порталі підтримки партнерів Twitter, що дозволило "спеціальний, прискорений потік звітності в Довідковому центрі Twitter".

Посібник зі стандартів спільноти Facebook від 19 травня 2021 року розкриває, як компанія співпрацює із законодавцями та юридичною радою, а також правозахисниками у розробці політики для досягнення цілей "наближення 50 мільйонів людей на крок ближче до вакцинації", "боротьби з COVID-19 та дезінформацією (misinformation) про вакцини" та "подолання глобальних викликів у сфері вакцинації". Методи, використані для досягнення цієї мети, включали видалення "неправдивої інформації, яка була розвінчана експертами в галузі охорони здоров'я" та відхилення реклами, яка порушує їхню політику, "в тому числі ті, що перешкоджають вакцинації". Вони також скоротили поширення "оманливих тверджень, оцінених незалежними фактчекерами".

Видалений вміст

Публікації, які Facebook мав видаляти, і які CDC або інший орган охорони здоров’я вважав «неправдивими та такими, що можуть сприяти неминучому насильству чи фізичній шкоді», включали:

  • Твердження, що COVID-19 не небезпечніший за звичайний грип чи застуду.
  • Твердження про те, що COVID-19 не може передаватися в певних кліматичних, погодних умовах або місцях.
  • Твердження про те, що для звичайної людини щось може гарантувати запобігання зараженню COVID-19 або може гарантувати одужання від COVID-19 до того, як таке лікування чи профілактика буде схвалено.
  • Твердження, що тести на COVID-19 викликають рак.
  • Твердження щодо наявності або існування вакцин проти COVID-19.
  • Твердження про безпеку або серйозні побічні наслідки вакцин проти COVID-19.
  • Твердження щодо ефективності вакцин проти COVID-19.
  • Твердження про те, як була розроблена вакцина проти COVID-19 або її інгредієнти.
  • Твердження щодо теорій змови щодо вакцин проти COVID-19 або програм вакцинації.

Вміст, який вважався «розвінчаним», включав, серед іншого, те, що «вакцини викликають хворобу, від якої вони мали захищати, або спричиняють більшу ймовірність захворювання людини», що «природний імунітет безпечніший за імунітет, отриманий за допомогою вакцини» та «вакцини неефективні для запобігання захворюванню проти того, що вони нібито захищають».

Покарання здійснювалися попри докази того, що вакцини не запобігають передачі (вірусу), спричиняють побічні ефекти й навіть смерть, і що зараз помирає більше вакцинованих людей, ніж невакцинованих. Навіть CDC визнав у червні, що вакциновані люди можуть заразитися хворобою знову.

У серпні 2021 року керівник Google News Lab для Азійсько-тихоокеанського регіону запросив стратега з питань довіри до вакцин CDC на «Саміт довірених медіа» APAC. (Дивовижно, що в CDC є посада "стратега з питань довіри до вакцин"! Тобто посада професійного брехуна, який буде займатися пропагандою вакцин, яка тепер називається "довірою", – примітка моя, О.К.)

Стратег переслала це запрошення організатору заходу, зазначивши, що вона дуже рада запрошенню на те, що вона описала як "найкрутіший спікізі (speakeasy) з боротьби з дезінформацією". Спікізі нелегальний заклад, в якому продавалися алкогольні напої за часів сухого закону в США, відвідувачі повинні були шепотіти (або говорити "тихо", speak easy) при спробі увійти до прихованого бару. – Примітка моя, О.К.

Цього самого працівника CDC ("стратега з питань довіри до вакцин") згодом запросили виступити з основною промовою на заході, присвяченому співпраці CDC із Всесвітньою організацією охорони здоров’я та іншими міжнародними організаціями, щоб обговорити так звану «інфодемію» та те, як використовувати «соціальне щеплення» для зменшення її впливу.

У електронному листі від CDC до команди Twitter від 28 жовтня йдеться про попередні обговорення планів CDC щодо того, як вести комунікацію, яка стосується «педіатричних вакцин».

Електронний лист від 2 листопада 2021 року, надісланий співробітником Facebook декільком співробітникам CDC, стосувався «дезінформації про вакцину» щодо дозволу на використання в екстрених випадках (EUA). Співробітник Facebook повідомив співробітників CDC, що вони «запустили нову функцію в Instagram, де облікові записи, які неодноразово публікують вміст, який порушує узгоджену політику щодо COVID-19 або дезінформації про вакцину, тепер можуть втратити можливість позначати або згадувати або бачити спливаючі ups із запитом, чи хочуть вони видалити певні публікації, які можуть порушувати нашу політику».

Насамкінець, Facebook може похвалитися тим, що видалив понад 16 мільйонів публікацій у Facebook та Instagram, у тому числі понад 2 мільйони з лютого по травень 2021 року.

Перші документи AFL викривають змову між CDC і компаніями соціальних мереж щодо цензури інформації про COVID-19, яка не схвалена урядом. Друга партія документів виявила конкретну інформацію, надіслану CDC у Facebook і Twitter, включно з тим, які публікації вони хотіли видалити, гальмувати, цензурувати або позначати. Третій випуск документів AFL показав, як CDC маскував вказівки для школярів, виходячи з політично вмотивованих опитувань, які фінансував The Kaiser Family Foundation, що суттєво підтримує кандидатів і організації від демократів.

Наші інтереси: 

Рано чи пізно, але правда про ковідну аферу та вакцинацію переможе. Глобальне зло, яке два роки знущалося з людей по всьому світі, буде покаране. CDC вірити не можна, адже у них в штаті є професійні брехуни, які просувають те, що потрібно CDC.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Як бачимо, теорії змови не існує – є документально доведена практика.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Корпоративні психопати вважали, що вони вже остаточно перемогли, діяли відверто – і спалилися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Як бачимо, теорії змови не існує – є документально доведена практика.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Журналіст Метт Тайббі (Matthew Colin Taibbi) з дозволу Ілона Маска опублікував 16 грудня свій черговий випуск "Twitter Files", у якому детально розповідається про зв'язки ФБР із технологічним гігантом.

З нової порції TwitterFiles випливає, що контакти Twitter з ФБР були постійними і такими тісними, що їхнє спілкування нагадувало взаємодію "материнської" і "дочірньої" компаній. У період із січня 2020 року по листопад 2022 року між ФБР і колишнім главою Твіттера з питань довіри та безпеки Йоелем Ротом було надіслано понад 150 електронних листів, серед яких була велика кількість запитів від ФБР про вживання заходів щодо дезінформації про вибори.

Тайббі також повідомив про існування спеціальної команди всередині ФБР по роботі з соціальними мережами. Вона була створена після президентських виборів у США 2016 року і включала до свого складу "80 агентів" для спостереження за іноземним втручанням.

ФБРівці по суті безпосередньо віддавали співробітникам Твіттера накази.

Тайббі опублікував електронний лист, надісланий 5 листопада 2022 року з Національного штабу ФБР до польового офісу агентства в Сан-Франциско, де розміщена штаб-квартира Twitter, із довгим списком облікових записів Twitter, які "можуть потребувати додаткових дій".

Завершуючи свою презентацію, Тайббі поділився з читачами таким міркуванням: "Висновок: те, що більшість людей вважають "глибинною державою", насправді є заплутаною співпрацею державних агентств, приватних підрядників і (іноді фінансованих державою) НГО. Лінії стають настільки розмитими, що втрачають сенс".

"Замість того, щоб переслідувати викрадачів дітей або терористів, у ФБР є агенти - їх багато - які аналізують і масово позначають повідомлення в соціальних мережах. Не в рамках будь-якого кримінального розслідування, а в якості постійної операції спостереження. Із цим неможливо погоджуватися", - додав Тайббі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!