Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейський союз треба реформувати і нарощувати військову незалежність – Шольц

Категорія:

Спецтема:

Шольц вимагає від ЄС взяти на себе зобов'язання щодо спільних оборонних зусиль. Країнам доведеться врегулювати конфлікти в міграційній політиці. Шольц закликав до скоординованого нарощування військових можливостей і створення сил швидкого реагування ЄС до 2025 року.

ezgifcom-gif-maker30.jpg

Канцлер Олаф Шольц на Конгресі європейських соціал-демократів у Берліні. Фото: Lisi Niesner/​Reuters

"Олаф Шольц сприяє реформам і розширенню ЄС" – так називається стаття, опублікована на

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц агітував за реформи Європейського Союзу, щоб підготувати його до прийому нових членів. На конгресі Партії європейських соціалістів (PES) він виступав за поступове скасування принципу одностайності рішень у зовнішній політиці, а також в інших сферах, таких як податкова політика.

Серед країн-кандидатів на членство в ЄС є кілька балканських країн, а також Україна та Молдова. "Єдиний Європейський Союз із 27, 30 або 36 держав із понад 500 мільйонами вільних і рівноправних громадян може ще більше посилити свою вагу в цьому світі", – сказав Шольц. Особливо не слід ігнорувати проблеми менших держав-членів, відзначив він.

Шольц також виступав за більшу автономію для ЄС, включаючи військову незалежність. "У майбутньому ЄС потребуватиме скоординованого нарощування можливостей, спільних закупівель, сил швидкого реагування ЄС до 2025 року та справжнього штабу ЄС для чіткої структури керівництва», – сказав він агенції новин dpa. – "Ми повинні впевнено долучитися до спільних європейських оборонних зусиль".

Шольц також закликав країни ЄС врегулювати конфлікти у фінансовій та міграційній політиці, а саме зменшення нелегальної міграції та водночас уможливлення легальної міграції та припливу кваліфікованих працівників з-за кордону.

Наші інтереси: 

Що сталося? Бачимо якусь дивну трансформацію канцлера Німеччини. На початку повномасштабної фази російсько-української війни Олаф Шольц поводився дуже нерішуче і боявся образити Путіна та розгнівати Росію. Було навіть припущення, що між Шольцом та Путіним може бути домовленість, що РФ зупиниться на Донбасі. Його (разом з президентом Франції Макроном) критикували країни Балтії та Польща, а голова комісії із закордонних справ Рійгикогу (парламенту Естонської республіки) Марко Міхкельсон казав, що Шольц і Макрон прокладають дорогу до нового російського насильства. Ще у вересні керівник партії Шольца казав, що не будуть постачати Україні західні танки, що вони "не хочуть, щоб їх втягували у війну, не хочуть заохочувати Росію діяти абсолютно нераціонально і нападати на зовсім інші держави". Здається, на наших очах кардинально змінюється європейська політика (де вже не будуть оглядатися на те, що скаже Москва).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Це тому, що криза закінчилася і вибір зроблено. Маятник цивілізаційних процесів досяг крайньої точки й починає зворотний хід. Пішов рух вправо. Він охопить весь світ і всі його сфери.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Це тому, що криза закінчилася і вибір зроблено. Маятник цивілізаційних процесів досяг крайньої точки й починає зворотний хід. Пішов рух вправо. Він охопить весь світ і всі його сфери.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!