Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Київська "Просвіта" запрошує 18 вересня на концерт "Нова українська класика", присвячений Олексію Курінному

Категорія:

Концерт присвячений заступнику голови Київської "Просвіти" – соціологу, політологу й культурологу, аспірантау Києво-Могилянської академії Олексію Курінному.  Меморіальний концерт "Нова українська класика" відбудеться 18.09.22 (неділя) в Музеї Лесі Українки (вул. Саксаганського, 97). Початок о 18.00.

6 вересня минуло 5 років після трагічної загибелі Олексія Курінного. Разом з ним загинули ще четверо талановитих українських вчених-дослідників та експертів у сфері соціально-гуманітарних наук – Олександр Маслак, Олександр Ніконоров, Володимир Караґяур та Сергій Попов.

Ми писали про цю смертельну ДТП 10 вересня 2017 року.

Друзі та приятелі поділяться спогадами про Олексія Курінного. До лав Київської "Просвіти" буде урочисто прийнято близького товариша загиблого – віолончеліста Василя Бабича, який є одним з ініціаторів та організаторів концерту. Під час події буде можливо придбати історико-політологічні книги Олексія Курінного "Імплементація права на політичне самовизначення до сучасної правової системи України (ХХ-ХХІ ст.) та інші.

У концерті беруть участь: Ірина Кірчанова (фортепʼяно), Василь Бабич (віолончель), Кирило Стеценко (скрипка). Прозвучать твори Лисенка, Стеценка, Косенка, Лизогуба, Ревуцького, Лятошинського, Скорика, а також українські мелодії в опрацюванні Бетховена, Бартока, Ґершвіна.

Кирило Стеценко

Під час імпрези експонується унікальна колекція українських національних шрифтів (абетка "Рутенія"), створена лавреатом Шевченківської премії, леґендарним графіком Василем Чебаником, який ознайомить присутніх з ідеєю державної реформації друку українського слова.

Під час концерту здійснюватиметься збір добровільних пожертв для підтримки ЗСУ.

 

 

Наші інтереси: 

Українська класична музика корисна для українців, особливо в цей час. Формуємо ауру перемоги, вшановуємо видатних українців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи