Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд закликає мешканців окупованих територій України до евакуації

Світ:

Міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук зазначає, що це дозволить ЗСУ не зашкодити людям під час деокупації територій.

Жителі окупованих південних областей України, особливо, Херсонської та Запорізької, мають евакуюватися, використовуючи "усі доступні способи", заявила віцепрем'єр-міністерка України, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного телемарафону ввечері 8 липня.

Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступальних дій не наражали на небезпеку цивільне населення.

"Евакуація є, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікації дуже добре діє. Ті, хто виїхав, мають і знають шляхи, волонтери, ми приєднуємося. Я не буду зараз публічно про це говорити, тому що це безпека людей", – сказала Верещук.

За словами Верещук, навіть якщо людей буде депортовано до Росії, то Україна знайде можливість допомогти людям повернутись.

"Треба шукати можливість виїхати, бо наші Збройні Сили будуть докуповувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі й так все розуміють", – сказала вона.

Раніше, наприкінці червня, Верещук вже закликала жителів окупованої Херсонщини виїжджати з окупованого регіону тими шляхами, які дозволяють росіяни, зокрема, через Крим. Також вона зазначала, що людей не каратимуть за використання для евакуації документів, що видала окупаційна російська влада.

Джерело

 

Наші інтереси: 

Добра новина в тому, що захоплені на початку війни українські території будуть звільняти від окупантів. Від себе додам: знаю, що з Херсона вже виїхало майже половина мешканців (активних, самодостатніх, проукраїнських).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи