Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна отримає від НАТО посилену підтримку

Категорія:

У саміті НАТО, який відбувається з 28 по 30 червня, беруть участь глави держав та урядів 30 країн-членів Альянсу та країн-партнерів: Фінляндії, Швеції, України, Грузії. Уперше беруть участь представники країн Тихоокеанського регіону – Японії, Нової Зеландії, Австралії та Південної Кореї.

Лідери країн НАТО на саміті в Мадриді 29 червня погодились продовжувати й нарощувати політичну та практичну підтримку України.

Про це йдеться у декларації саміту.

Там зазначається, що спільно з Україною Альянс ухвалив рішення про надання посиленого пакета підтримки. Він зокрема передбачає надання нелетального оборонного обладнання та покращення кіберзахисту, а також у довгостроковій перспективі – модернізацію оборонного сектора України для його сумісності зі стандартами НАТО.

В Альянсі також обіцяють допомагати підтримувати Україну під час повоєнного відновлення та реформ.

Зі свого боку генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками ранкового засідання запевнив, що Альянс продовжуватиме надавати військову та фінансову підтримку Україні стільки, скільки потрібно.

Промова Зеленського

На саміті до лідерів країн-членів НАТО у відеоформаті звернувся також Президент України Володимир Зеленський. Він закликав їх збільшити постачання сучасної артилерії та систем протиракетної оборони й наголосив, що НАТО має знайти для України місце у спільному безпековому просторі.

«Я можу сказати, що нам потрібно: нам потрібні гарантії безпеки, і ви маєте знайти Україні місце у спільному безпечному просторі. Або достатньо екстреної допомоги для перемоги України, або відкладена війна Росії з вами», – сказав Зеленський.

Глава іспанського уряду зазначив, що мета саміту – передати меседж єдності з боку Альянсу та за його межами про готовність захищати демократію та цінності, які сповідують країни-члени й партнери – свободу, політичний плюралізм, повагу до прав людини та захист світового порядку, заснованого на правилах.

Джерело

Наші інтереси: 

Стежимо за міжнародними подіями, які можуть вплинути на нашу війну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Саміт НАТО прийняв стратегічну концепцію альянсу до 2030 року, в якій назвав Росію головною загрозою безпеці. Маю надію, що це означає як мінімум те, що зброю нам все ж таки будуть давати

 

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Саміт НАТО прийняв стратегічну концепцію альянсу до 2030 року, в якій назвав Росію головною загрозою безпеці. Маю надію, що це означає як мінімум те, що зброю нам все ж таки будуть давати