Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Рада директорів Twitter не представляє інтереси акціонерів – Ілон Маск

Категорія:

Спецтема:

Згідно з останніми документами Twitter до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), 14 посадовців та виконавчих директорів володіють 2,7% акцій компанії. З цих 2,4 % належить Джеку Дорсі, колишньому генеральному директору Твіттера, який став головою ради, а іншим – лише 0,3 %.

22041902.jpg

Ілон Рів Маск (Elon Reeve Musk; нар. 28 червня 1971, Преторія, ПАР) – інженер, підприємець, винахідник, інвестор, мільярдер. Фото: Brendan McDermid/Reuters

Як пише The Epoch Times, Ілон Маск заявив, що рада директорів Twitter Inc. не представляє інтереси її акціонерів:

"Вау, коли Джек пішов, правління Twitter колективно майже не володіє акціями! Об’єктивно їхні економічні інтереси просто не узгоджуються з акціонерами", – відповів він на допис, де показано діаграму процентного співвідношення власності членів правління Twitter.

На діаграмі показано, що більшість членів правління володіють менш ніж 0,005% акцій компанії.

Згідно з останньою документами Twitter до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), 14 посадовців та виконавчих директорів володіють 2,7% акцій компанії. З цих 2,7 % Джеку Дорсі, колишньому генеральному директору Твіттера, який став головою ради, належить 2,4 %, а іншим – лише 0,3 %.

Дорсі, співзасновник, колишній генеральний директор і нинішній голова правління Twitter, включився в дискусію і сказав, що раду задумували так, щоб обмежити права власності для членів правління, коли він вступив до правління у 2008 році.

"Коли мене звільнили у 2008 році та обрали голову, правління забрало у мене більшість моїх акцій. У 2015 році я також повернув 1% компанії в пул співробітників. Тож у мене залишилося дуже мало компанії", – сказав він.

У листопаді 2021 року Дорсі оголосив, що пішов з посади генерального директора Twitter і залишить раду після закінчення поточного терміну на зборах акціонерів у 2022 році.

Рада директорів Twitter у п’ятницю схвалила положення, відоме у фінансовому світі як «отруйна пігулка», щоб запобігти потенційному недружньому поглинанню компанії Маском після того, як він оголосив, що має намір її купити за ціною 43 мільярди доларів.

Згідно з затвердженим положенням, якщо будь-яка організація, особа або група придбає 15 або більше відсотків акцій Twitter в обігу в результаті транзакції, не схваленої правлінням, інші акціонери зможуть придбати додаткові акції за нижчою ціною.

Схоже, що генеральний директор Tesla збирає більше пороху для своєї пропозиції щодо цієї великої технологічної компанії. Він сказав, що «більше занепокоєння можуть викликати інші потенційні учасники торгів», а не тільки він, коли користувач Twitter назвав отруйну таблетку правління Twitter «злочинною недбалістю».

Наші інтереси: 

Зміна політики найпопулярнішої у США мережі може змінити загальну політику США. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи