Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

13 героїв острова Зміїний. Ракетний крейсер "Москва" розстріляв українських прикордонників

Світ:

Гарнізону острова росіяни пропонували здатися. Натомість отримали коротку відповідь: «Пішов ти на х@й, російський корабель». Острів Зміїний колись називався островом Білим. І стояв на ньому храм Ахілла, бо за грецькою легендою сам цей острів був дарунком Ахіллу від його матері, морської богині Фетіди.

22022407.png

Фото: funtime.kiev.ua

Острів було нереально захищати без флоту. Задалеко. Замалий. Заплаский. Чесно скажу, я очікував, що росіяни займуть його без бою, пише Віктор Трегубов.

Але коли їхні кораблі підійшли до острова, загін українських прикордонників послав їх туди, звідки вони й прибули. Себто до місця вкрай неприємного. І відмовився здати острів.

Тоді росіяни просто почали з кораблів рівняти з землею всі будівлі на острові. Зв'язок з ним пропав. Кажуть, прикордонний загін було знищено, і тринадцять прикордонників загинули. Я все ще сподіваюсь, що це не так, але виглядає на правду.

Але такими бійцями міг би пишатися й Ахілл. І ними точно маємо пишатися ми. Послати до турецького султана ракетні крейсери, стоячи на пласкій скелі посеред моря - якщо це не героїзм і не стоїцизм, я не знаю, що ним є.

Можливо, ми сьогодні отримали свої Фермопіли. Буде про що писати в підручниках. Важливо, щоб ці підручники написали ми.

Наші інтереси: 

Прославимо українських військових на тому невеликому, але українському острові. Дивовижно, що оркам мало своєї землі. Їм потрібен був ще цей невеликий острів!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Герої не вмирають!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Герої не вмирають!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Командира крейсера "Москва" капітана 1 рангу Купріна Антона Валерійовича оголосити військовим злочинцем. І після війни вимагати його видачі для суду в Україні. Або в Гаазі.

Творю, отже існую.