Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Велика Британія виділить Україні £1,7 млрд на будівництво флоту

Категорія:

Спецтема:

"Цінуємо сприяння та практичну допомогу з боку Британії. Це – 1,7 млрд фунтів стерлінгів для військово-морського флоту України, побудова сучасних українських військово-морських баз, пакет безпеки та озброєння. Крім цього, ми домовилися про спільні дії для забезпечення миру, безпеки, стабільності в Чорноморському регіоні та активізацію взаємодії у сфері кіберзахисту та кібербезпеки", – сказав президент України під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Британії Борисом Джонсоном 1 лютого.

220203zelenskyyidzhonson.jpg

Фото з сайту Президента України
Фото з сайту Президента України

Він уточнив, що позаминулого року Україна та Британія підписали угоду про співпрацю, вільну торгівлю та партнерство, яка успішно працює. 

За результатами переговорів Джонсон та Зеленський провели пресконференцію, на якій розповіли про нові домовленості та відповіли на запитання журналістів.

Як повідомляють Факти ICTV, Україна та Британія домовилися про розширення партнерства та лібералізацію торгівлі між країнами. За словами Зеленського, вже зафіксовано зростання обсягів двостороннього товарообігу між Україною та Британією на 60%.

Також Британія виділяє майже 2 млрд фунтів стерлінгів на інфраструктуру та енергетику України.

Президент Зеленський розповів, що домовився з Борисом Джонсоном про виділення Україні £1,7 млрд на військово-морський флот, побудову сучасних українських військово-морських баз, пакет безпеки та озброєння.

Також Володимир Зеленський та Борис Джонсон обговорили комплекс заходів щодо стримування Росії. Зеленський нагадав, що, на його думку, будь-які заходи можуть бути дієві лише до, а не після агресії РФ.

Борис Джонсон, своєю чергою, попередив, що санкції проти Росії будуть “моментальними” і активуються в ту саму хвилину, як нога солдата Російської Федерації наважиться ступити на землю України.

Президент Зеленський стверджує, що у разі російської ескалації не буде війни між Україною та РФ. Натомість – буде повномасштабна війна в Європі. Він пов’язує це з тим, що з 2014 року Україна дуже змінилася: як суспільство, так і армія та держава. А тому, на його думку, тепер агресія РФ не закінчиться окупацією якогось міста чи якоїсь території.

Президент Зеленський розповів, що робота над створенням союзу України, Британії та Польщі вже розпочалася на рівні міністрів закордонних справ. Проте детально про союз оголосять лише після початку роботи на рівні лідерів країн. Це буде майданчик для співпраці у сфері безпеки та торгівлі.

Наші інтереси: 

Велика геополітична удача для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи