Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна готується відкрити зону вільної торгівлі з Великою Британією з 1 січня

Уряд України здійснює комплекс процедур, необхідних для ратифікації Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією та для повноцінного запуску зони вільної торгівлі між двома країнами з 1 січня 2021 року. 

Про це за підсумками круглого столу, присвяченого розвитку двосторонніх відносин між Україною та Великою Британією, розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – торговий представник України Тарас Качка.

«Підписана Угода між нашими країнами сприятиме покращенню балансу і структури двосторонньої торгівлі та відкриває нові можливості для розвитку українсько-британського партнерства», – зазначив Качка.

Так, за 9 місяців 2020 року товарообіг між країнами перевищив $1 млрд, з яких $452,1 млн – експорт українських товарів.

За словами Качки, Україна багато разів доводила, що є надійним та передбачуваним торговим партнером, який експортує широкий асортимент сільгосппродукції на зовнішні ринки, у тому числі до Великої Британії.

Участь у круглому столі також узяли міністр з питань європейського сусідства та Америки, закордонних справ, Співдружності та розвитку Венді Мортон (Велика Британія), заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква та міжнародні експерти.

Сторони висловили зацікавленість у встановленні неформального діалогу із залученням представників органів влади та бізнес-кіл України та Великої Британії для пошуку спільних рішень у таких питаннях, як логістика і транзит, захист інвестицій, посилення двостороннього торгового співробітництва, залучення інвестицій у сільське господарство тощо.

Нагадаємо, Україна та Велика Британія 8 жовтня підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство, яка замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit. 

Наші інтереси: 

Велика Британія є важливим геополітичним союзником України. Економічне співробітництво на рівні вільної економічної зони може піти на користь Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Hats off to Her Majesty The Queen

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

Hats off to Her Majesty The Queen