Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

93 роки тому було створено ОУН, яку очолив Євген Коновалець

28 січня 1929 р. почався 1-й Конгрес українських націоналістів, на якому було створено ОУН. Він тривав з 28 січня по 3 лютого 1929 року у Відні. На ньому було створено Організацію Українських Націоналістів. Ядром якісно нової організації стала Українська Військова Організація, яку очолював полковник Євген Коновалець.

22012801.jpg

На фото учасники конгресу

Зліва направо 1 ряд: Юліан Вассиян, Дмитро Андрієвський, Микола Капустянський, Євген Коновалець, Микола Сціборський, Яків Моралевич, Володимир Мартинець, Микола Вікул. Стоять зліва направо 2 ряд: Іван Малько, Осип Бойдуник, Максим Загривний, Євген Зиблікевич, Петро Кожевників, Дмитро Демчук, Леонід Костарів, Олесь Бабій, Ріко Ярий, Михайло Антоненко, Зенон Пеленський. Стоять зліва направо 3 ряд : Юрій Руденко, Ярослав Барановський, Степан Охримович, Степан Ленкавський, Андрій Федина, Ярослав Герасимович, Теофіл Пасічник-Тарнавський, Олександр Згорлякевич.

В єдиний моноліт злилися Українська Військова організація, Легія Українських Націоналістів, Союз Української Націоналістичної Молоді. На чолі ОУН став Євген Коновалець. В Україні постала потужна і безкомпромісна сила, яка поставила за мету здобуття Української Самостійної Соборної Держави, нагадує нам на своєму Телеграм каналі Ukrainian Military Honour.

Молодь, вихована на прикладах національно-визвольної боротьби 1917-20-х років, на чинах юних героїв Крут і Базару, на творах Миколи Міхновського і Дмитра Донцова, горнулася до ОУН, яка об'єднала у своїх лавах найкращих представників української нації.

Нагадаємо, після вбивства радянським агентом Євгена Коновальця у 1938 році, ОУН очолив полковник Андрій Мельник. На Великому Зборі ОУН в серпні 1939, що відбувся в Римі, полковник Мельник був затверджений Головою Проводу. У 1940 році в результаті спецоперації НКВД була створена так звана бандерівська ОУН (формальний керівник Степан Бандера, реальний – агент НКВД Ріхард Яри).

Наші інтереси: 

 "Історiя Украiни в її сучасному виглядi взагалi, iсторiя ОУН, зокрема, – це суцiльний фальсифікат" (Данило Яневський, доктор історичних наук). Досліджуємо правдиву історію українського національного руху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи